Kebab-konge tiltalt for millionsvindel

Innehaveren av en tradisjonsrik kebabsjappe i Oslo møter mandag i Oslo tingrett. Der står han tiltalt for å ikke ha ført opp over 10 millioner kroner i inntekt på selvangivelsen.

TILTALT: Mannen er tiltalt for brudd på flere lover. Mandag møter han i Oslo tingrett. Forsvareren hans vil ikke kommentere saken. Foto: Terje Pedersen / NTB
TILTALT: Mannen er tiltalt for brudd på flere lover. Mandag møter han i Oslo tingrett. Forsvareren hans vil ikke kommentere saken. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Ingen kommentar.

Det skriver advokat Jørn Terje Kristensen i en SMS til Dagbladet Børsen. Kristensen er forsvarer for en mann i 50-åra som i en årrekke har drevet en av hovedstadens tradisjonsrike kebabsjapper.

Mannen har vært innehaver av en velkjent kebabsjappe i Oslo sentrum. Politiet mener at han bevisst har ført opp rett over 10 millioner kroner for lite i inntekt mellom 2013 og 2018.

På den måten mener politiet at han har unndratt 1 514 373 kroner i moms.

Mannen er tiltalt for grovt skattesvik og grove brudd på merverdiavgiftsloven, bokføringsloven og likningsloven.

- Særlig skjerpende omstendigheter foreligger fordi det særlig legges vekt på at overtredelsen skjedde over fem år og førte til betydelige skatte- og avgiftsunndragelser, skriver påtalemyndigheten i tiltalepunktet om brudd på bokføringsloven.

Politiet mener at mannen blant annet oppga 2,39 millioner for lite på selvangivelsen for 2013, 2,1 millioner for lite for 2014, 1,97 millioner for lite for 2015, 1,92 millioner for lite for 2016 og 1,68 millioner for lite i 2017.

Den tiltalte mannens forsvarer ønsker altså ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Det er dermed uklart hvordan han stiller seg til anklagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.