Kenneths «mani»:
- Bruker 15 000 i måneden

Kjelleren til Kenneth Braathen (47) vil trolig overraske deg.

SAMLER: Kenneth Braathen samler på Lego. Aller helst uåpnede originalesker. Han har Lego for flere millioner i kjelleren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAMLER: Kenneth Braathen samler på Lego. Aller helst uåpnede originalesker. Han har Lego for flere millioner i kjelleren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er blitt en mani. Jeg har ingen planer om å stoppe, selv om framkommeligheten begynner å bli begrenset, humrer Kenneth Braathen (47) på vei ned kjellertrappa si.

Han skal vise oss det som trolig er et drømmested for barn i alle aldre, men som i all hovedsak er «forbudt område» for skuelystne.

Hit trenger man nærmest eksklusiv invitasjon for å komme inn.

Under armen bærer han på de siste tilskuddene til samlingen: Flere nye pakker med Lego, som han nettopp har fått levert med budbil.

Han skal ha ryddet i kjelleren i flere dager for å få plass. Likevel må både hyller og esker flyttes på for at journalist, fotograf og Kenneth selv skal få plass her nede.

«Klossmajoren»

Det er vanskelig å ta innover seg mengden leker denne mannen har, den får Lego-avdelingen hos de fleste lekebutikker til å framstå som beskjedne.

Med unntak av komplette Donald-samlinger, er det bare Lego-produkter og flytteesker med enda flere Lego-produkter som opptar mesteparten av bruksarealet i Kenneths kjeller.

Mesteparten av legoen er forseglet — bare rundt 500 av eskene er åpnet, gjetter eieren, som hevder han er blant to potensielle personer som innehar Norges største private Lego-samling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer