Stephan Hensel

Kidnappingsdramaet: - Barna har det bra

Nyttårsaften ble Stephan Hensel slått ned, og barna hans ført inn i en bil. Nå sier barnas mor at de er hos henne, og at de har det bra.

DRAMA: Biffarvingen Christina Block sammen med sin nåværende partner Gerhard Delling. Block har over lengre tid hatt en disputt med eksmannen Stephan Hensel om foreldrerett. Foto: EventpressMP / NTB
DRAMA: Biffarvingen Christina Block sammen med sin nåværende partner Gerhard Delling. Block har over lengre tid hatt en disputt med eksmannen Stephan Hensel om foreldrerett. Foto: EventpressMP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyttårsaften ble den tyske radioprogramlederen Stephan Hensel (49) brutalt slått ned i Danmark, ifølge flere medier.

Hensel skal ha sett på fyrverkiet da han og barna hans Klara (13) og Theodor (10) ble angrepet på en kafé.

Ifølge dansk politi skal 49-åringen ha blitt slått og dyttet i bakken, og de to barna skal ha blitt tvunget inn i en bil av flere menn.

Nå sier barnas mor at de befinner seg hos henne.

Politiet: Barna trolig hos mor

Tidligere i dag sa tysk politi at barna trolig befinner seg hos moren, den tyske biffarvingen Christina Block, i Hamburg. En polititalsperson sa til den tyske avisa Die Welt at de ikke har indikasjoner på at barna er i fare.

Nå opplyser moren gjennom en talsperson at barna har det bra og befinner seg hos henne. Det skriver BT.

Videre sier hun:

- Jeg ber om forståelse for at jeg, hovedsakelig av hensyn til mine barn, ikke kommer med ytterligere uttalelser akkurat nå.

Hun takker også for «utallige vennlige hilsener».

Strid om foreldreretten

Det har over lengre tid vært en kamp mellom det tidligere paret om foreldreretten. Ifølge BT var også politiets teori at kidnappingen hadde noe med dette å gjøre.

Hensel, barnas far, og Block er tidligere ektefeller. Sistnevnte er arving til en stor kjede av biffrestauranter i Tyskland.

Som datter av biffkongen Eugen Block ligger hun an til å arve en formue på 350 millioner pund, cirka 4,5 milliarder kroner, ifølge The Telegraph.

Hun er nå er sammen med Gerhard Delling - en annen tysk TV-profil og sportsjournalist.

Hensel, som bor i Danmark, leverte ikke barna tilbake til moren etter en ferie i 2021, ifølge Welt. Hun har siden kjempet for å få dem tilbake til Hamburg.

- Jeg ønsker ikke å gjøre hele dette dramaet offentlig, men jeg vet ikke hva annet jeg skal gjøre, sa Block til Abendblatt for to år siden.

Det er uklart om biffarvingen selv står bak den aktuelle kidnappingen, skriver Welt.

Kilder sier til Abendblatt at advokaten hennes er kontaktet. Dersom det viser seg at hun faktisk har barna, er det trolig ikke grunn til å levere dem tilbake, ifølge advokaten. Vedkommende hevder Block har foreldreretten.