Kilder: Dette er krisepakka

NHO vant fram bak lukkede dører, og får en direktestøtte til bedrifter som sliter med strømregningen. Samtidig innføres utbyttenekt fram til 2023, og mulighet for å søke om ytterligere støtte. - Målrettet og avgrenset, sier statsministeren om den nye ordningen.

KRISEPAKKA: Regjeringen måtte i harde dragkamper mot særlig NHO og Virke for å få på plass krisestøtte til bedriftene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
KRISEPAKKA: Regjeringen måtte i harde dragkamper mot særlig NHO og Virke for å få på plass krisestøtte til bedriftene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dagbladet meldte allerede forrige fredag, er regjeringen nå enig med partene i næringslivet om en låneordning til bedrifter som sliter med strømprisene.

Låneordningen er ett av elementene i en ny krisepakke til næringslivet som regjeringen, LO, NHO og Virke har forhandlet fram de siste ukene.

I tillegg kommer en direktestøtte til bedriftene som sliter hardest med strømprisene. Hvordan den støtta formes, er fortsatt uklart, men blir presentert på en pressekonferanse klokka 10 i dag.

Krangel om direktestøtte

Det store stridstemaet har vært at NHO ønsker en direktestøtteordning til bedriftene, men regjeringen vil ha en lånebasert ordning, som hovedgrep, hvor staten tar mesteparten av risikoen.

Dette var årsaken til at NHO på onsdag avlyste møte med de andre partene, som Dagbladet kunne fortelle. Men det skal ha kommet på bordet et kompromiss, hvor man rammer inn en støtteordning så sterkt at det bare er bedrifter som virkelig trenger hjelp som skal få det.

Dagbladet blir fortalt at LO var klar for å sluttføre avtalen allerede forrige uke.

Utbytteforbud

Som Dagbladet også skrev forrige uke, kommer det også nye Enøk-tiltak på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.