Kilder: Presset øker

Ingen partiledere sto like fjellstøtt som Erna Solberg før aksjeskandalen var et faktum. Nå lufter flere av hennes egne ideen om å skifte henne ut - men ingen våger å si det åpent.

- IKKE OVERRASKET: Kommentator i Dagbladet Martine Aurdal blir ikke overrasket hvis Erna Solberg trekker seg som partileder i Høyre. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): Utad står Høyre-toppene foreløpig last og brast med sin partileder og statsministerkandidat.

Men tonen er noe endret internt i det kriserammede partiet de siste dagene, ifølge Dagbladets opplysninger. Flere uttrykker anonymt en skepsis til om Solberg virkelig kan bli sittende som Høyre-leder.

Fredag ble Erna Solberg, som Dagbladet nylig kunne fortelle, møtt med stående applaus og blomster bak lukkede dører. Kort tid i forveien hadde Solberg stått med tårer i øynene og fortalt landet om en ektemann som angivelig har lurt henne opp i stry.

Venter på avgang

Dagbladet har snakket med sentrale Høyre-folk som beskriver stemningen innad i partiet som trykket og avventende. Partiets fylkesledere slår ring om Erna Solberg.

Men flere av dem som støttet Solberg bak lukkede dører fredag, har tatt en mer avventende rolle i media denne uka, ifølge Dagbladets opplysninger.

- Kommer det nye fakta på bordet må vi forholde oss til det, sier fylkesleder i Innlandet Høyre, Magne Sørby, til Dagbladet.

Enkelte personer med tilknytning til sentrale verv i Høyre uttrykker på bakgrunn en forventning om at Erna Solberg går av som Høyre-leder. Personene ønsker ikke å komme med en slik anmodning offentlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.