Kilder: Truet med å forlate forhandlingene

NHO fortalte regjeringen at det ikke var noe poeng med strømstøtte uten direkte overføringer til bedrifter. Bak lukkede dører var tonen tidvis amper, og «det gikk en kule varmt».

KLARE KRAV: Bak lukkede dører var NHO krystallklare på sine krav overfor regjeringen og stilte ultimatum.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

KLARE KRAV: Bak lukkede dører var NHO krystallklare på sine krav overfor regjeringen og stilte ultimatum.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er sånn at når vi mener det, så mener vi det, og så satte vi foten ned og sier at det må på plass, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til Dagbladet.

Kilder forteller Dagbladet at NHO truet med å forlate forhandlingene om strømkrisepakke til bedriftene hvis de ikke fikk gjennomslag.

- Det var opp til de andre om de var med på det eller ikke. Og det var helt uaktuelt for oss å være med på noe annet, sier Almlid videre.

- Var det et ultimatum?

- Ja, det var et ultimatum, og det har vært det hele tiden, at vi ikke kan være med på noe som ikke har en direkte tilskuddsordning, svarer NHO-sjefen.

- En kule varmt

Det var tilløp til dramatikk i kulissene da regjeringen, LO, NHO og Virke sammen skulle bli enig om en strømstøttepakke til næringslivet.

- I alle disse prosessene, enten det er her eller corona eller hva det er for noe, så går det en kule varmt innimellom, det er det ingen tvil om, bekrefter Stian Sigurdsen, direktør for samfunnspåvirkning i Virke, overfor Dagbladet.

Dagbladet er kjent med at regjeringens mål hele tida var å få pakken klar før mandag 19. september. Da møtes Stortinget til ekstraordinært strøm-møte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.