Kim slår økonomi-alarm: «Alvorlig»

Nord-Koreas leder Kim Jong-un varsler offensive tiltak når hans frist til USA for å lette på sanksjonene utløper ved nyttår.

ADVARER: Nord-Korea strever med økonomien, og landets leder advarte søndag om nødvendige endringer da han snakket til partiledelsen mandag. Foto: KCNA
ADVARER: Nord-Korea strever med økonomien, og landets leder advarte søndag om nødvendige endringer da han snakket til partiledelsen mandag. Foto: KCNA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et møte med ledelsen i landets regjeringsparti ba Kim nasjonens militære og diplomater forberede seg på «offensive tiltak for å forsvare landets sikkerhet og suverenitet».

Det er ikke klart hva den «nye veien framover» som Kim varsler, vil innebære om ikke USA kommer med nye tilbud innen nyttår, men det ventes å bli klarere når Kim holder sin nyttårstale ved avslutningen av partimøtet onsdag.

Omverdenen har vært bekymret for om Nord-Korea formelt ville avslutte dialogen med USA og gjenoppta prøvesprengninger og rakettester etter hvert som det ble klart at USA ikke ville lette på sanksjonene.

Samtaler lammet

Samtalene med USA har i det store og hele stanset opp siden det mislykkede toppmøtet mellom Kim og USAs president Donald Trump i Hanoi i februar i fjor. Nord-Korea krever at USA letter på sanksjonene, mens USA krever at Nord-Korea starter fjerningen av sine atomvåpen før sanksjoner oppheves.

Kim gjorde det på partimøtets andre dag også klart at landet står foran svært vanskelige økonomiske tider og at avgjørende endringer må til.

Hans uttalelser er gjengitt i statlige medier om at det må avgjørende endringer til i Nord-Koreas økonomi. Kim la fram «oppgaver for raskt å korrigere den alvorlige situasjonen for de største industrielle sektorene i nasjonaløkonomien», skriver det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer