Kinesisk økonomi:

Kina: - Deres verste dager har kommet

Kinas statsminister kommer med en sterk advarsel om landets økonomi.

BEKYMRET: Kinas økonomi sliter etter strenge corona-nedstengninger. Landets statsminister, Li Keqiang, mener de nå må ta grep for å få økonomien på rett kjøl igjen. Her snakker han på et EU-møte i Brussel i april 2019. Foto: John Thys/AFP/NTB
BEKYMRET: Kinas økonomi sliter etter strenge corona-nedstengninger. Landets statsminister, Li Keqiang, mener de nå må ta grep for å få økonomien på rett kjøl igjen. Her snakker han på et EU-møte i Brussel i april 2019. Foto: John Thys/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På et internt videomøte onsdag for titusenvis av offisielle tjenestemenn i kom Kinas statminister Li Keqiang med en sterk advarsel.

Keqiang mener nemlig at verdens nest største økonomi kan slite med å oppnå vekst i inneværende kvartal, og oppfordret tjenestemennene til å hjelpe selskaper med å gjenoppta produksjonen etter landets corona-nedstengninger.

Det skriver Financial Times.

- Vi vil prøve å sørge for at den økonomiske veksten fortsetter i andre kvartal. Det er ikke et høyt mål, og langt unna målet vårt på 5,5 prosent. Men vi må gjøre det, sa han i møtet, ifølge avisa.

- Ikke tilfredsstillende

For mens store deler av verden har åpnet opp igjen etter diverse runder med corona-nedstengninger, har kinesiske myndigheter tviholdt på sin nullsmitte-strategi. Den siste tida har det blant annet vært strenge nedstengninger i Shanghai, landets handelssentrum.

Det har gått hardt ut over kinesisk økonomi.

Tall for april viste at varehandelen, det viktigste målet på forbrukernes pengebruk, falt brutale 11,1 prosent fra april i fjor til april i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer