Kinesisk økonomi:

Kina: - Deres verste dager har kommet

Kinas statsminister kommer med en sterk advarsel om landets økonomi.

BEKYMRET: Kinas økonomi sliter etter strenge corona-nedstengninger. Landets statsminister, Li Keqiang, mener de nå må ta grep for å få økonomien på rett kjøl igjen. Her snakker han på et EU-møte i Brussel i april 2019. Foto: John Thys/AFP/NTB
BEKYMRET: Kinas økonomi sliter etter strenge corona-nedstengninger. Landets statsminister, Li Keqiang, mener de nå må ta grep for å få økonomien på rett kjøl igjen. Her snakker han på et EU-møte i Brussel i april 2019. Foto: John Thys/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På et internt videomøte onsdag for titusenvis av offisielle tjenestemenn i kom Kinas statminister Li Keqiang med en sterk advarsel.

Keqiang mener nemlig at verdens nest største økonomi kan slite med å oppnå vekst i inneværende kvartal, og oppfordret tjenestemennene til å hjelpe selskaper med å gjenoppta produksjonen etter landets corona-nedstengninger.

Det skriver Financial Times.

- Vi vil prøve å sørge for at den økonomiske veksten fortsetter i andre kvartal. Det er ikke et høyt mål, og langt unna målet vårt på 5,5 prosent. Men vi må gjøre det, sa han i møtet, ifølge avisa.

- Ikke tilfredsstillende

For mens store deler av verden har åpnet opp igjen etter diverse runder med corona-nedstengninger, har kinesiske myndigheter tviholdt på sin nullsmitte-strategi. Den siste tida har det blant annet vært strenge nedstengninger i Shanghai, landets handelssentrum.

Det har gått hardt ut over kinesisk økonomi.

Tall for april viste at varehandelen, det viktigste målet på forbrukernes pengebruk, falt brutale 11,1 prosent fra april i fjor til april i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.