Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA

Forhandlere fra USA og Kina har hatt «konstruktive» diskusjoner på telefon om en foreløpig handelssamtale, opplyser det kinesiske handelsdepartementet.

TREKKER UT: Handelssamtalene mellom Kina og USA trekker ut, men nå melder Kina om «konstruktive» diskusjoner. Foto: Nicholas Kamm / AFP / NTB Scanpix
TREKKER UT: Handelssamtalene mellom Kina og USA trekker ut, men nå melder Kina om «konstruktive» diskusjoner. Foto: Nicholas Kamm / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visestatsminister Liu He snakket lørdag med den amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin på telefon.

Det kinesiske handelsdepartementet sier at de hadde en «konstruktiv diskusjon om begge siders kjerneutfordringer angående fase en-avtalen».

De skal fortsette å holde kontakten, heter det videre fra departementet.

USAs president Donald Trump sa i oktober at han håpet at «en første fase» av en handelsavtale med Kina kunne undertegnes under APEC-toppmøtet i Chile i midten av november.

Her skulle etter planen både Trump og Kinas president Xi Jinping være til stede. Chile har avlyst både APEC-toppmøtet og klimaforhandlingene som skulle foregå i landet i desember.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer