Kina raser mot Trump

Kinas utenriksdepartement karakteriserer USAs handlinger som «ekstremt avskyelige» og med «helt skjebnesvangre intensjoner» bak.

RASER: Torsdag raser Kinas utenriksdepartement mot Trumps avgjørelse om å signere lover som støtter demonstrantene i Hongkong. Foto: NTB Scanpix
RASER: Torsdag raser Kinas utenriksdepartement mot Trumps avgjørelse om å signere lover som støtter demonstrantene i Hongkong. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld signerte president Donald Trump to lover som støtter demonstrantene i Hongkong, til tross for at kinesiske myndigheter tidligere har advart ham mot dette.

Lovene understreker menneskerettighetene til demonstrantene, og støtter demokrati i Hongkong. Lovene ble vedtatt med et overveldende flertall i Kongressen i forrige uke, og truer med sanksjoner ved brudd på disse rettighetene.

- Jeg signerte dette av respekt for president Xi, Kina og befolkningen i Hongkong, uttaler Trump.

Kina raser

Slik opplevde derimot ikke Kina og lokale myndigheter i Hongkong det, melder Bloomberg.

Natt til torsdag advarer Kinas utenriksdepartement om sterke motreaksjoner dersom USA fortsetter å blande seg inn i de interne forhold i Hongkong. USAs handlinger karakteriseres også som «ekstremt avskyelige» og med «helt skjebnesvangre intensjoner» bak.

Hvilke motreaksjoner det trues med, er foreløpig ikke spesifisert.

Kina omtaler også signeringen som en alvorlig innblanding i kinesiske anliggender, og mener at USA er dømt til å mislykkes. De hevder samtidig at hele Kinas befolkning og Hongkong er uenige med USA på dette området.

Kraftig nedgang

Etter at signeringen ble kjent, åpnet aksjemarkedet i Hongkong kraftig ned torsdag, sammenliknet med onsdag. Mange er trolig bekymret for skjebnen til de skjøre handelsforhandlingene mellom USA og Kina.

Hang Seng-indeksen åpnet ned 0,71 prosent, eller 190,37 poeng til 26.763,63 poeng.

I Kina syntes ikke nyhetene å ha særlig påvirkning på børsene de første timene etter at de ble kjent.

Handelskrig

For tida er USA og Kina fastlåst i en handelskrig.

I forrige uke sa Kina at de fortsatt anstrenger seg for å komme til enighet med USA i handelskonflikten etter at Trump har anklaget dem for å ikke gjøre nok.

Det er 18 måneder siden USAs president Donald Trump påførte Kina straffetoll på flere milliarder dollar, noe som førte til det som har blitt omtalt som en handelskrig.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer