Kina raser mot Trump

Kinas utenriksdepartement karakteriserer USAs handlinger som «ekstremt avskyelige» og med «helt skjebnesvangre intensjoner» bak.

RASER: Torsdag raser Kinas utenriksdepartement mot Trumps avgjørelse om å signere lover som støtter demonstrantene i Hongkong. Foto: NTB Scanpix
RASER: Torsdag raser Kinas utenriksdepartement mot Trumps avgjørelse om å signere lover som støtter demonstrantene i Hongkong. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld signerte president Donald Trump to lover som støtter demonstrantene i Hongkong, til tross for at kinesiske myndigheter tidligere har advart ham mot dette.

Lovene understreker menneskerettighetene til demonstrantene, og støtter demokrati i Hongkong. Lovene ble vedtatt med et overveldende flertall i Kongressen i forrige uke, og truer med sanksjoner ved brudd på disse rettighetene.

- Jeg signerte dette av respekt for president Xi, Kina og befolkningen i Hongkong, uttaler Trump.

Kina raser

Slik opplevde derimot ikke Kina og lokale myndigheter i Hongkong det, melder Bloomberg.

Natt til torsdag advarer Kinas utenriksdepartement om sterke motreaksjoner dersom USA fortsetter å blande seg inn i de interne forhold i Hongkong. USAs handlinger karakteriseres også som «ekstremt avskyelige» og med «helt skjebnesvangre intensjoner» bak.

Hvilke motreaksjoner det trues med, er foreløpig ikke spesifisert.

Kina omtaler også signeringen som en alvorlig innblanding i kinesiske anliggender, og mener at USA er dømt til å mislykkes. De hevder samtidig at hele Kinas befolkning og Hongkong er uenige med USA på dette området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer