Kina-tall overrasker

I Kina er det gått én måned uten koronadødsfall, og landets enorme industrisektor har fått opp aktiviteten igjen. Men andre deler av økonomien sliter fortsatt.

PÅVIST: Det var i byen Wuhan, med sine 11 millioner innbyggere, at coronaviruset først ble påvist. Bildet viser frivillige fra Blue Sky Rescue team som desinfiseres ved Qintai-teateret i Wuhan. Foto: Aly Song / Reuters / NTB Scanpix
PÅVIST: Det var i byen Wuhan, med sine 11 millioner innbyggere, at coronaviruset først ble påvist. Bildet viser frivillige fra Blue Sky Rescue team som desinfiseres ved Qintai-teateret i Wuhan. Foto: Aly Song / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden det var i Kina koronapandemien begynte, var det også her økonomien først ble hardt rammet.

Den økonomiske aktiviteten nærmest kollapset i februar, og industriproduksjonen falt 13,5 prosent i årets to første måneder sett under ett.

Men aktiviteten har tilsynelatende tatt seg raskt opp igjen i landets enorme antall fabrikker. I april var industriproduksjonen 3,9 prosent høyere enn i samme måned i fjor, ifølge offisielle tall som ble lagt fram fredag.

Brenner mer kull

Oppgangen var kraftigere enn økonomer hadde ventet på forhånd, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Et utvalg analytikere hadde spådd at industriproduksjonen i april ville vokse 1,5 prosent.

Beregninger av Kinas kullforbruk og klimautslipp tyder også på at situasjonen i industrisektoren var i ferd med å normalisere seg allerede i starten av april. Flere store kraftselskaper hadde da et forbruk av kull som var nær normale nivåer , ifølge Centre for Research on Energy and Clean Air (Crea).

Svekket handelsnæring

Men selv om fabrikkene har fått opp dampen i verdens største industrinasjon, har andre deler av økonomien fortsatt problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer