Elbil

Kinesisk «Tesla-dreper» med ellevill vekst

I fjor måtte Nio sparke hver femte medarbeider. På mindre enn ett år har aksjeverdien steget med 1000 prosent.

VIND I SEILENE: Den kinesiske elbil-produsenten Nio er tilsynelatende inne i en god flyt. Her vises modellen ES6 fram på en bilutstilling i Beijing i september. Foto: Drew Angerer / Getty / NTB
VIND I SEILENE: Den kinesiske elbil-produsenten Nio er tilsynelatende inne i en god flyt. Her vises modellen ES6 fram på en bilutstilling i Beijing i september. Foto: Drew Angerer / Getty / NTB Vis mer
Publisert

For bare sju måneder siden var de en historie «til skrekk og advarsel».

Nå har den kinesiske «Tesla-dreperen» Nio gjennomgått en solid snuoperasjon: Siden mars har aksjeverdien til elbilprodusenten økt med mer enn 1000 prosent, skriver CNN.

Trolig trekker grunnlegger og toppsjef William Li et lettelsens sukk. Etter at Nio ble børsnotert i New York i 2018, har selskapet vært gjennom en real berg-og-dal-bane.

Nio ble døpt «Tesla-dreperen» av CBS-programmet «60 Minutes», som med sin positive framstilling i mars i fjor sendte aksjekursen opp.

Deretter stupte Nio-aksjen, skriver Wall Street Journal.

Dette forklarer stigningen

2019 ble et år der selskapet blødde millioner av dollar, tilbakekalte tusenvis av biler etter batteriproblemer og måtte si opp hver femte medarbeider.

Men i april kom en nyhet som ga håp for selskapet: Nio hadde fått nye økonomiske «batterier» fra statlige kinesiske investorer.

Siden da har pilene pekt oppover igjen.

Analytikere som CNN har snakket med, forklarer de siste måneders voldsomme stigning i aksjeverdien med tre faktorer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer