Kiosk-gigant nedbemanner

Kutt i kiosk-konsernet Reitan Convenience, skriver DN.

UTFORDRES: Kioskbransjen utfordres av digitalisering og nye konsepter i dagligvarebransjen. Foto: NTB scanpix
UTFORDRES: Kioskbransjen utfordres av digitalisering og nye konsepter i dagligvarebransjen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reitan Convenience Norway, som blant annet står kioskkjeder som Narvesen og 7-Eleven, skal redusere driftskostnadene med 30 prosent de nærmeste årene. Nå kuttes 30 ansatte ved servicekontoret i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Kuttene handler om å rigge driften for et tøffere marked, ifølge HR- og kommunikasjonsdirektør Marit Sælid Johannessen i Reitan Convenience Norway (RCN).

- I et stadig mer krevende marked, må vi øke vår konkurransekraft gjennom å redusere kostnadsbasen vår. På den måten sikrer vi arbeidsplasser og ivaretar lønnsomhet, sier hun til DN.

Kioskbransjen har fått det stadig tøffere de siste åra. Ifølge tall fra hovedorganisasjonen Virke forsvant fire av ti kiosker her i landet fra 2008 til 2017, meldte nyhetsbyrået NTB i fjor.

De siste fem åra har nesten 170 kiosker stengt. Fortsetter trenden er det bare et spørsmål om tid før det toalte antall kiosker i Norge synker under 1000.

- Det er flere årsaker til at det blir færre kiosker i Norge. Innen viktige trafikkbyggende områder som pengespill og lotterier flyttes mer av omsetningen over på digitale flater, og innen lesestoff er utviklingen tilsvarende. I tillegg utfordres kioskene på matkonsepter fra bensinstasjoner og dagligvareforretninger med lange åpningstider, har kommunikasjonsansvarlig Gunnar Portvik i Nielsen Norge uttalt til Adresseavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer