Kjempefall

Markant nedgang i alkoholsalget på tampen av året.

Nedgangen i alkoholomsetningen i 3. kvartal i år er betydelig for alle sorter i forhold til samme periode i fjor, viser tall fra SSB. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Nedgangen i alkoholomsetningen i 3. kvartal i år er betydelig for alle sorter i forhold til samme periode i fjor, viser tall fra SSB. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble solgt 7,1 millioner liter ren alkohol i Norge i tredje kvartal. Det er en nedgang på 18,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra SSB.

RESTER: Har du vinrester etter en vinkveld? Ikke hell dem ut i vasken, det kan nemlig være lurt å spare på dem! Programleder: Embla Hjort-Larsen Video: Håvard Bjørnerem / Dennis Appelong Hagbru. Vis mer

Nedgangen i alkoholomsetningen i tredje kvartal i år er betydelig for alle sorter alkohol, viser tallene for alkoholomsetning fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I årets tredje kvartal ble det solgt i alt 7,1 millioner liter ren alkohol her i landet mot 8,8 millioner liter i fjor, en nedgang på 18,8 prosent.

I tallet ligger det en nedgang i ren alkohol i brennevin på 19,1 prosent. For vin og øl er reduksjonen henholdsvis 20,9 og 17, 1 prosent, mens det for rusbrus er ned 16,2 prosent. Tallene er unntatt turistimport og taxfreesalg.

SSB-tallene viser også at hver og en av oss i snitt drakk 1,59 liter ren alkohol i tredje kvartal. I samme kvartal i fjor var tallet 1,97 liter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer