Opplysninger til Dagbladet:

Kjempegave til våpenindustrien

Nammo på Raufoss har bedt regjeringen om flere hundre millioner kroner. I morgen får våpenprodusenten pengene som både styrker bidraget til ukrainernes kamp og norsk selvforsyning av våpen og ammunisjon.

GIR PENGER: Finansminister Tryge Slagsvold Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre har hostet opp flere hundre millioner kroner til økt norsk våpenproduksjon. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
GIR PENGER: Finansminister Tryge Slagsvold Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre har hostet opp flere hundre millioner kroner til økt norsk våpenproduksjon. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har invitert til pressekonferanse hos Nammo på Raufoss fredag morgen. Staten eier 50 prosent av selskapet.

Ammunisjonsprodusenten Nammo varslet seinest i forrige uke om behov for statlig pengehjelp for å kunne utvide produksjonen.

Etter det Dagbladet blir fortalt, får Nammo i morgen disse pengene fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud.

Nammo-konsernsjef Morten Brandtzæg ba i forrige uke om 650 millioner kroner. Han spilte også i fjor inn behov for midler da regjeringen laget sitt statsbudsjett for 2023.

Den gang fikk Brandtzæg ikke gehør. Etter hvert som krigshandlingene i Ukraina har tiltatt i styrke, har regjeringen nå altså innvilget ønsket fra Nammo.

Pengene Nammo får fra regjeringen i morgen går både til produksjonsutstyr, økt lagringskapasitet og oppgradering av et fjellanlegg på Raufoss for lagring, og eventuell produksjon i krisetider, etter det Dagbladet forstår.

Midlene fyller to konkrete behov for en regjering som sliter i tung motvind på målingene: Bistå et Nato som desperat behøver økt våpen- og ammunisjonsproduksjon mens krigen herjer i Ukraina - og øke norsk forsvarsevne generelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer