Kjempeløft for krona

Sterkeste på flere måneder.

STYRKER SEG: Krona får et byks onsdag ettermiddag i kjølvannet av amerikanske inflasjonstall. Foto: Gorm Kallestad / NTB
STYRKER SEG: Krona får et byks onsdag ettermiddag i kjølvannet av amerikanske inflasjonstall. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inflasjonen i USA lander på tre prosent i juni - som er et noe større fall enn ventet på forhånd.

Etter at den amerikanske prisveksten ble kjent, styrker krona seg markant mot dollar og er nå på sitt sterkeste nivå siden midten av februar.

15. februar er sist gang krona var så sterk i forhold til dollaren som nå. Da kostet én dollar 10,211 kroner. Like før klokka 15.00 kostet én dollar 10,2164 kroner.

Dermed fortsetter trenden fra tidligere onsdag, der én dollar kostet så mye som 10,35 kroner.

Inflasjonen i USA er nå på sitt laveste nivå på to år, ifølge NTB.

- Det er svakere prisvekst enn ventet. Det er litt overraskende at blant annet servicesektoren, som gikk kraftig opp etter pandemien, nå er på den softe siden, sier økonom Olav Chen til Børsen.

Han mener det nå er lys å skimte i horisonten.

- Denne prisveksten lover bra med tanke på renteutsiktene i USA. Dette svekker frykten for nye rentehopp, som i sin tur et fall i dollarkursen, forklarer Chen.

- Lavere inflasjon betyr lavere renter, og lavere renter betyr lavere valutakurs, oppsummerer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.