I 1864 solgte Fredrik Lyth Ørum Fleischer Voss kirke til Voss kommune, og brukte pengene til å bygge Fleischer's Hotel i vestlandsbygda.

Det hvite, ovedådige sveitserbygget sto ferdig i 1889, og har siden da vært drevet av flere generasjoner Fleischer.

Nåværende administrerende direktør, Erik Fleischer Tønjum, slo i februar alarm om at det snart kan være slutt.

Det håper ikke Iselinn Tho Tønjum (28). Hun vil gjerne at hotellet skal forbli i familien.

Kjemper for familiebedriften: - Kjenner presset

Publisert

VOSS (Børsen): Et busslass med japanske turister har akkurat kommet inn i den store matsalen på Fleischer's Hotel.

Iselinn Tho Tønjum (28) smiler og ønsker velkommen, før hun med kjappe skritt beveger seg inn mot kjøkkenet for å bære ut dagens lunsj til gjestene som har kommet langveisfra for å se Vestlandet og Norge.

Her har hun tråkket rundt siden hun kunne gå. Hun kjenner hver krik og krok, og har sett lass med turister fra verden over komme og gå.

- Det har vært bestemor sin drøm i alle år at jeg skulle være en del av vertskapet her. Siden jeg kunne snakke har jeg hørt at «Iselin skal være på Fleischer». Så i mange år sa jeg selvfølgelig at dette passer ikke for meg, sier hun og ler.

- Fem generasjoner bak meg

Hun ombestemte seg. Etter å ha studert hotell-ledelse og jobbet i Østerrike og Italia i flere år, har hun nå vendt tilbake til hotellet, med en rolle i salgsavdelinga.

- Du skal ta over hele hotellet til slutt, eller?

- Ja, vi får se. Det er fremdeles pappa, som er femte generasjon, som driver, og Kenneth Storheim som er hotellsjef. I dagens marked har det å drive et frittstående hotell sine utfordringer, så hvordan fordelinga blir i framtida er en familiediskusjon, svarer Tønjum diplomatisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer