Kjemper mot skattebomba: Eier lakseaksjer

Frp-topp Helge André Njåstad møtte Mowi-sjefen og varslet kamp mot lakseskatten. Han eier selv aksjer i fire oppdrettsselskaper, inkludert Mowi, som alle har stupt på børs. - Frp har alltid kjempet for at næringslivet ikke skal skattes i hjel, sier Njåstad om aksjene.

KJEMPER MOT SKATTEN: Helge André Njåstad har bredt eierskap i oppdrettsnæringen, og kjemper innbitt mot lakseskatten som fikk aksjekursen til selskapene til å stupe. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KJEMPER MOT SKATTEN: Helge André Njåstad har bredt eierskap i oppdrettsnæringen, og kjemper innbitt mot lakseskatten som fikk aksjekursen til selskapene til å stupe. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp har varslet kamp mot den nye lakseskatten, såkalt grunnrenteskatt, regjeringen presenterte i forrige uke.

I et oppslag på IntraFish, nyhetsnettstedet for oppdrettsnæringen, avbildes Frp-topp Helge André Njåstad sammen med Mowi-sjef Ivan Vindheim.

«Her starter de kampen mot grunnrenteskatten», lyder artikkelen.

Oppdrettsnæringen i Norge stupte på børsen da regjeringen slapp sin skattebombe forrige onsdag, og store verdier forduftet på dagen. Flere av de største selskapene gikk ned 40 prosent på børsen i løpet av formiddagen.

Næringen har også selv slått alarm, og hevdet at en grunnrenteskatt på oppdrett vil avbefolke den norske kysten.

Aksjer i oppdrett

Helge André Njåstad har selv eierskap i intet mindre enn fire sjømatselskaper, viser Dagbladets gjennomgang. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte dette.

Ett av disse selskapene er nettopp Mowi, som Njåstad poserte velvillig sammen med.

De andre tre selskapene er Salmar, Grieg Seafood og Austevoll Seafood.

Njåstad er den eneste stortingsrepresentanten med et så bredt eierskap i sjømatnæringen, viser Dagbladets gjennomgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.