Kjempesmell for omsorgsgigant

Norges største omsorgskonsern setter av 100 millioner kroner for å møte lønnskrav etter nederlag i retten. Regningen kan bli langt større, advarer saksøkernes advokat.

VANT: Omsorgsarbeider Eirik Reberg har 60 ukers ferie til gode etter å ha vunnet fram mot omsorgsgiganten Stendi. Video: Kristin Svore. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Publisert

Den umiddelbare regningen lød på 24 millioner kroner da 22 omsorgsarbeidere hos velferdsgiganten Stendi vant fram i Høyesterett med sine lønnskrav.

Mange av dem har også betydelige mengder ferie til gode. Den lista toppes av Eirik Reberg, som fortalte Børsen at det kom litt brått på da han fikk vite at han har hele 60 ukers ferie til gode.

Men millionutbetalingene og all ferieavviklingen er likevel bare første del av regnestykket.

Omfattende sak

I tillegg kommer betydelige renter og dessuten sakskostnader både for egen del og for saksøkerne.

På toppen av dette kommer penger som selskapet må ut med til andre som står i kø med tilsvarende krav etter den nå rettskraftige dommen.

Stendis eierselskap, svenske Ambea, varslet nylig at de setter av ytterligere 70 millioner kroner til liknende krav som er varslet og som kan forventes å komme, i tillegg til 30 millioner for å dekke påløpte saksomkostninger.

Sluttregningen kan imidlertid ende langt over 100 millioner kroner, ifølge advokat Kjetil Edvardsen i Fagforbundet, som førte saken for de 22 opprinnelige saksøkerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.