- Kjempetrøkk

Det er klart for stor feiring på Norges nasjonaldag. På Lekter'n på Aker Brygge kan omsetningen den ene dagen utgjøre halvparten av månedsomsetningen i mai.

FEST: Det blir garantert trangt om plassen på Lekter'n i år også. Mat- og drikkepakkene er utsolgt. Foto: Lekter'n
FEST: Det blir garantert trangt om plassen på Lekter'n i år også. Mat- og drikkepakkene er utsolgt. Foto: Lekter'n Vis mer
Publisert

«Utsolgt» og «utsolgt». Det er gjennomgangstonen på serveringsstedene som disker opp med en real feiring 17. mai. Lekter’n på Aker Brygge er intet unntak.

Det er de to brødrene Markus Havig Gjelseth og Fridtjof Havig-Gjelseth som driver stedet sammen.

- Det har vært kjempetrøkk, forteller Markus Havig Gjelseth, til Børsen.

- Må planlegge litt

At stedet har blitt populært 17. mai er kanskje ikke så rart, og også ganske naturlig om man ser på historien. Første øl på Lekter’n ble servert på nettopp 17. mai 1986.

På Lekter’n selger de mat- og drikkepakker. Den dyreste pakka koster 2000 kroner, altså relativt langt unna de dyreste bordpakkene man finner andre steder i Oslo.

- Vi har lært oss å gjøre det sånn for å få logistikken til å gå opp. Serveringen åpner klokka 12 den dagen, og da vil alle ha drikke på bordet fem over 12. Da må man planlegge litt mer enn at bestillingen kommer inn en halvtime før, sier Gjelseth, og legger til:

- Vi selger mat- og drikkepakker, men til en rimelig pris, sånn at det ikke skal koste skjorta å feire 17. mai på Lekter’n.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer