Krim:

Kjendis-leilighet ramponert

En mann er tiltalt for skadeverk og tyverier i en leilighet han leide av en kjent norsk TV-profil.

HERPET UTLEIELEILIGHET: En mann er tiltalt for å ha gått løs på leiligheten han leide av en norsk kjendis på vestkanten i Oslo. Illustrasjonsfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HERPET UTLEIELEILIGHET: En mann er tiltalt for å ha gått løs på leiligheten han leide av en norsk kjendis på vestkanten i Oslo. Illustrasjonsfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer skal en mann i 40-åra ha ødelagt store deler av en Oslo-leilighet tilhørende en profilert mannlig TV-kjendis.

Han er tiltalt for å ha skadet inventar, vegger og vinduer i leiligheten, framgår det av tiltalen. Skadeverket anses som grovt på grunn av det store omfanget.

Aktor Børge Andre Kristiansen sier til Børsen at det var et leieforhold mellom tiltalte og den fornærmede TV-profilen. Fornærmede anmeldte leietakeren i januar i år, da leieforholdet utgikk.

- Politiet var på stedet 31. juli for å yte bistand til ambulansetjenesten, i forbindelse med at tiltalte skal ha angrepet ambulansepersonell som oppsøkte ham i forbindelse med en bekymringsmelding. Skadeverket ble utført ved denne anledningen, sier han.

Avisa Oslo omtalte saken først.

Skal ha stjålet kunst

I hovedtiltalen, som går på vold mot offentlig tjenesteperson, står det at mannen «angrep ambulansepersonell på stedet, ropte og skrek mot politibetjent NN mens han holdt en eller flere kniver i hånda. Han kastet deretter glassflasker og metallgjenstander mot flere polititjenestepersoner».

Aktor Kristiansen understreker at ambulansepersonell ikke er offentlig tjenestepersonell som er vernet av straffeloven, og at forholdet i tiltalen derfor kun gjelder forholdet med politiet.

Mannen skal også ha stjålet en rekke gjenstander fra leiligheten til TV-profilen, inkludert flere Pushwagner-bilder og andre malerier, trofeer og fotografier. På grunn av verdien av gjenstandene er han tiltalt for grovt underslag.

- Det er fra fornærmede dokumentert tap og utgifter for flere hundre tusen, der det vesentligste er tap i forbindelse med underslaget, forteller Kristiansen.

Økokrim åpner etterforskning mot tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) etter aksjekjøpet i Kongsberg gruppen som statsråd. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV Vis mer

Børsen har vært i kontakt med fornærmede, som ikke ønsker å kommentere saken.

Erkjenner delvis straffskyld

Mannen er også tiltalt for en rekke andre forhold. Han skal truet en taxisjåfør og tatt tak i rattet på bilen slik at den kjørte av veien og traff autovernet.

Han er også tiltalt for brudd på dyrevelferdsloven, mindre tyverier, og for å ha kjørt bil i narkotikapåvirket tilstand - uten gyldig førerkort.

- Han har erkjent straffskyld på mange poster, men ikke alle, sier forsvarer Vegard Aaløkken til Børsen.

Han kan ikke si om hans klient har erkjent straffskyld på postene som involverer den aktuelle TV-kjendisen.

Ifølge aktor Kristiansen er tiltalte under rettspsykiatrisk undersøkelse. Forsvarer bekrefter dette, og forteller at hans klients tilregnelighet er et tema.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer