Kjendisinvestor advarer Trump: - Helvete kommer

- Jeg er lei for å si det, men USA vil slutte å eksistere slik vi kjenner det med mindre vi velger denne løsningen.

ADVARES: USAs president Donald Trump har fått krass kritikk for sitt svar på coronapandemien. De siste dagene har han manet til kamp, men nå får han advarsler om at det ikke er nok. Foto: Tom Brenner / Reuters / NTB Scanpix
ADVARES: USAs president Donald Trump har fått krass kritikk for sitt svar på coronapandemien. De siste dagene har han manet til kamp, men nå får han advarsler om at det ikke er nok. Foto: Tom Brenner / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske kjendisinvestoren Bill Ackman sier at han ser med skrekk på de enorme økonomiske konsekvensene som følger coronaviruset. Etter en lang rekke kaotiske dager på USAs børser, rettet han onsdag en advarende pekefinger mot president Donald Trump og amerikanske myndigheters varslede tiltak.

- Det som skremmer det amerikanske folk og landets selskaper nå, er den gradvise utrullingen (av krisegrep), sa han under et intervju på CNBC-programmet «Halftime Report» onsdag.

Nytt børsras

Ingen av krisegrepene som er tatt i USA kunne hindre at landets børser stupte på det som ble en skrekkdag mandag denne uka. Etter en oppgang på New-York-børsene tirsdag, fant de amerikanske børsene nok en gang veien over stupet onsdag.

  • Dow Jones endte ned 6,3 prosent
  • S&P 500 stengte ned 5,2 prosent
  • Nasdaq falt med 4,7 prosent.

Dow Jones har hittil i år falt med 30,3 prosent, S&P 500 med 25,8 prosent og Nasdaq med 25 prosent, skriver NTB.

Samtidig sank prisen på amerikansk lettolje til det laveste nivået på 18 år, med en prislapp på 20,37 dollar fatet, mens man må 17 år tilbake for å finne billigere nordsjøolje enn i dag, da prisen falt 14 prosent til 24,67 dollar fatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer