Warren Buffetts høyre hånd

Kjendisinvestor med nådeløs dom: - Enda villere

Den 97-årige investorkjempen slakter også kryptovaluta og mener utviklinga er «forkastelig».

BOBLE: Da dotcom-boblen sprakk, endte det med et spektakulært krakk som sendte sjokkbølger gjennom verdens børser. Kjendisinvestor mener perioden vi er inne i nå er enda villere. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB
BOBLE: Da dotcom-boblen sprakk, endte det med et spektakulært krakk som sendte sjokkbølger gjennom verdens børser. Kjendisinvestor mener perioden vi er inne i nå er enda villere. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg anser denne perioden som enda villere enn dotcom-bobla.

Det sier Charlie Munger (97), en av verdens mest kjente investorer, om aksjemarkedet akkurat nå, ifølge The Australian Financial Review.

På en konferanse i Sydney fredag var 97-åringen nådeløs i sin dom over markedet, som han mener er «vilt overpriset».

I løpet av 2021 har det blitt investert nesten 900 milliarder dollar i aksjefond, noe som overstiger den samlede totalen de siste 19 åra, ifølge analytikere i Bank of America og EPFR Global, skriver Bloomberg.

Buffetts høyre hånd

Munger sitter som nummer to i den superrike kjendisinvestoren Warren Buffetts investeringsselskap, Berkshire Hathaway.

Munger er omtalt som Buffetts høyre hånd i gigantselskapet, som har en markedsverdi på 621 milliarder dollar, ifølge Yahoo Finance.

INVESTOR: Charlie Munger (t.v.) er Warren Buffetts høyre hånd i investeringsselskapet Berkshire Hathaway. Han mener stemninga i aksjemarkedet likner på den under dotcom-boblen. Foto: Nati Harnik / AP / NTB
INVESTOR: Charlie Munger (t.v.) er Warren Buffetts høyre hånd i investeringsselskapet Berkshire Hathaway. Han mener stemninga i aksjemarkedet likner på den under dotcom-boblen. Foto: Nati Harnik / AP / NTB Vis mer

Ifølge Forbes' oversikt over verdens rikeste, har Munger en formue på 2,2 milliarder dollar - 20,1 milliarder kroner.

Sammenlikner med dotcom

Med snart et århundre bak seg, har Munger opplevd en og annen svingning på børsen.

Dotcom-bobla var en epoke på slutten av nittitallet med voldsom vekst i teknologiaksjer. Investorer pumpet inn penger i selskaper med liten inntjening, ettersom spenningen bygget seg opp rundt internettets potensial.

Det endte med et spektakulært krakk i aksjemarkedet i år 2000. Teknologibørsen Nasdaq falt ni prosent på én dag, og 25 prosent på ei uke, ifølge Business Insider.

Slakter kryptovaluta: - Forkastelig

Det er heller ingen hemmelighet at Munger er lite begeistret for kryptovaluta. Litt tidligere i år sa han at han ikke kunne støtte en valuta som lett kan brukes blant kriminelle.

- Jeg ønsker ikke velkommen en valuta som er så nyttig for kidnappere og utpressere.

Det er spesielt den økende populariteten til Bitcoin som han har rettet skyts mot tidligere, ifølge CNBC:

- Jeg tror at jeg i all beskjedenhet vil si at hele jævla utviklingen er forkastelig og i strid med sivilisasjonens interesser.

På konferansen i Sydney fredag sa Munger at han ikke ønsker at kryptoinvestorer skulle gifte seg inn i familien sin.

- Jeg skulle ønske det aldri var oppfunnet, sa Munger om kryptovaluta og hyllet Kina for deres harde linje.

- Jeg beundrer kineserne, jeg tror de tok den rette avgjørelsen ved å forby dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer