Brdr. Price:

Kjendisrestaurant i full krig: - Helt ute

Kjendiskokkene James og Adam Prices restauranter er i full krangel med Danmarks største fagforening.

I HARDT VÆRT: Brødrene James og Adam Price har tre restauranter i Danmark. Nå anklages de for å dumpe lønna til de ansatte. Her er James (fra venstre) og Adam fra da de åpnet restaurant i Tivoli. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
I HARDT VÆRT: Brødrene James og Adam Price har tre restauranter i Danmark. Nå anklages de for å dumpe lønna til de ansatte. Her er James (fra venstre) og Adam fra da de åpnet restaurant i Tivoli. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like før helga kom Danmarks største fagforening, 3F, med krasse beskyldninger mot to danske restaurantkjeder og en dansk Michelin-restaurant.

Fagforeningen mener restaurantene tilbyr en «udansk dumpinglønn», og for å ha satt i gang «et kappløp mot bunnen for de ansattes lønns- og arbeidsvilkår».

Det skriver den danske avisa Berlingske, som viser til en pressemelding fra 3F.

TV-kokker

Restaurantene som anklages er en Michelin-restaurant på Dragsholm Slot nordvest i Danmark, Damgaard-konsernet som driver kjeden «A Hereford Beefstouw», og restaurantene til de kjente TV-kokkene James og Adam Price.

De populære brødrene har tre restauranter i Danmark: to i København og en i Herning. Alle restaurantene går under navnet Brdr. Price.

James og Adam Price slo seg opp som TV-kokker med TV-serien «Spise med Price», som også har blitt sendt på NRK under navnet «Munter mat».

James Price er egentlig komponist, mens Adam Price er manusforfatter, og står blant annet bak den populære serien «Borgen».

Tvisten brødrene nå står i med fagforeningen, er derimot ikke like munter som den nevnte TV-serien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.