Brdr. Price:

Kjendisrestaurant i full krig: - Helt ute

Kjendiskokkene James og Adam Prices restauranter er i full krangel med Danmarks største fagforening.

I HARDT VÆRT: Brødrene James og Adam Price har tre restauranter i Danmark. Nå anklages de for å dumpe lønna til de ansatte. Her er James (fra venstre) og Adam fra da de åpnet restaurant i Tivoli. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
I HARDT VÆRT: Brødrene James og Adam Price har tre restauranter i Danmark. Nå anklages de for å dumpe lønna til de ansatte. Her er James (fra venstre) og Adam fra da de åpnet restaurant i Tivoli. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like før helga kom Danmarks største fagforening, 3F, med krasse beskyldninger mot to danske restaurantkjeder og en dansk Michelin-restaurant.

Fagforeningen mener restaurantene tilbyr en «udansk dumpinglønn», og for å ha satt i gang «et kappløp mot bunnen for de ansattes lønns- og arbeidsvilkår».

Det skriver den danske avisa Berlingske, som viser til en pressemelding fra 3F.

BURGUND-SLIPP: Dagen mange vinfanatikere har ventet på har kommet - og det bys opp til kaosscener på Vinmonopolet. Video: Christina H. Korneliussen / Dagbladet Vis mer

TV-kokker

Restaurantene som anklages er en Michelin-restaurant på Dragsholm Slot nordvest i Danmark, Damgaard-konsernet som driver kjeden «A Hereford Beefstouw», og restaurantene til de kjente TV-kokkene James og Adam Price.

De populære brødrene har tre restauranter i Danmark: to i København og en i Herning. Alle restaurantene går under navnet Brdr. Price.

James og Adam Price slo seg opp som TV-kokker med TV-serien «Spise med Price», som også har blitt sendt på NRK under navnet «Munter mat».

James Price er egentlig komponist, mens Adam Price er manusforfatter, og står blant annet bak den populære serien «Borgen».

Tvisten brødrene nå står i med fagforeningen, er derimot ikke like munter som den nevnte TV-serien.

3F mener nemlig at en ny tariffavtale restaurantene har foreslått for arbeidstakerne sine, er for dårlig.

- Overrasket

- Det er langt under hva vi på noen måte kan imøtekomme, sier Peter Lykke Nielsen, forhandlingsleder for 3F Privat Service, Hotel og Restauration, til avisa.

Katia Neumann Østergaard, som er talsmann og forhandler for restaurantene, er ikke enig.

- Jeg er veldig overrasket over at vi åpenbart skal forhandle i mediene, i stedet for ved forhandlingsbordet. Jeg syns ærlig talt at det er useriøst og helt ute, sier hun til avisa.

I pressemeldingen fra 3F skriver de at den nye avtalen restaurantene har foreslått betyr en betydelig lavere lønn til de ansatte. De skriver også at ufaglærte servitører, kokker og andre ansatte vil tjene mindre enn de som jobber på Max burger.

Ifølge 3F betyr det 11 000 danske kroner mindre i lønn i måneden.

Det mener Neumann Østergaard er feil.

- Jeg har ikke sett regnestykket deres, men det kan jeg godt tenke meg å gjøre. Vi ville nok ikke ha mange ansatte om vi ba dem gå ned 11 000 kroner i lønn, sier hun til Berlingske.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer