Kjent Oslo-kafé stenger dørene

Den kjente Oslo-kafeen og platebutikken Bare Jazz har blitt hardt rammet av coronapandemien. Forlengelsen av Oslo-tiltakene ble spikeren i kista.

STENGER DØRENE: Etter 24 år med drift, har den kjente Oslo-kafeen Bar Jazz sett seg nødt å stenge dørene som følge av de strenge coronarestriksjonene. Her avbildet daglig leder Bodil Niska. Foto: Erlend Aas / NTB
STENGER DØRENE: Etter 24 år med drift, har den kjente Oslo-kafeen Bar Jazz sett seg nødt å stenge dørene som følge av de strenge coronarestriksjonene. Her avbildet daglig leder Bodil Niska. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag begjærte Bare Jazz oppbud og stengte dørene, og fredag hang daglig leder og jazzsaksofonist Bodil Niska opp en plakat foran inngangen.

Hun takket for alle åra med jazz og hyggelige kunder.

- Det har vært barnet mitt i 24 år. Dette er veldig vanskelig, sier Niska til Vårt Oslo.

Bare Jazz har vært kombinert kafé, bar og platebutikk i Grensen i Oslo siden 2001. Stedet har tiltrukket seg musikkelskere fra hele landet.

En av Norges fremste jazzartister, Karin Krog, tar nyheten tungt.

- Dette er rett og slett veldig, veldig sørgelig. Oslo blir en fattigere by uten Bare Jazz. Det er trist å høre, sier hun til Dagbladet.

Krog forteller at Bare Jazz og Niska har betydd svært mye for henne opp gjennom åra.

Den kjente kafeen stenger dørene etter at flere aktører i Oslo har uttrykt frykt den siste tiden.

6. november skrev Børsen at bransjeorganisasjonen NHO Reiseliv frykter innstrammingene som er innført vil føre til flere permitteringer, oppsigelser - og ikke minst konkurser.

- De nye restriksjonene setter reiselivet tilbake til samme situasjon vi hadde i mars. Da må vi ha de samme støttetiltakene som i vår. Kompensasjonsgraden må opp til minst 80 prosent og utbetalingstaket per bedrift må økes til 80 millioner i måneden. Vi forventer at regjeringen får dette på plass i starten av neste uke. Noe annet er fullstendig uforsvarlig skal vi bevare restaurant- og utelivsbransjen i hovedstaden, sa Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.