Kjent Oslo-kafé stenger dørene

Den kjente Oslo-kafeen og platebutikken Bare Jazz har blitt hardt rammet av coronapandemien. Forlengelsen av Oslo-tiltakene ble spikeren i kista.

STENGER DØRENE: Etter 24 år med drift, har den kjente Oslo-kafeen Bar Jazz sett seg nødt å stenge dørene som følge av de strenge coronarestriksjonene. Her avbildet daglig leder Bodil Niska. Foto: Erlend Aas / NTB
STENGER DØRENE: Etter 24 år med drift, har den kjente Oslo-kafeen Bar Jazz sett seg nødt å stenge dørene som følge av de strenge coronarestriksjonene. Her avbildet daglig leder Bodil Niska. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag begjærte Bare Jazz oppbud og stengte dørene, og fredag hang daglig leder og jazzsaksofonist Bodil Niska opp en plakat foran inngangen.

Hun takket for alle åra med jazz og hyggelige kunder.

- Det har vært barnet mitt i 24 år. Dette er veldig vanskelig, sier Niska til Vårt Oslo.

Bare Jazz har vært kombinert kafé, bar og platebutikk i Grensen i Oslo siden 2001. Stedet har tiltrukket seg musikkelskere fra hele landet.

En av Norges fremste jazzartister, Karin Krog, tar nyheten tungt.

- Dette er rett og slett veldig, veldig sørgelig. Oslo blir en fattigere by uten Bare Jazz. Det er trist å høre, sier hun til Dagbladet.

Krog forteller at Bare Jazz og Niska har betydd svært mye for henne opp gjennom åra.

BEKYMRET: Raymond Johansen tror mange bedrifter vil forsvinne. Vis mer

Den kjente kafeen stenger dørene etter at flere aktører i Oslo har uttrykt frykt den siste tiden.

6. november skrev Børsen at bransjeorganisasjonen NHO Reiseliv frykter innstrammingene som er innført vil føre til flere permitteringer, oppsigelser - og ikke minst konkurser.

- De nye restriksjonene setter reiselivet tilbake til samme situasjon vi hadde i mars. Da må vi ha de samme støttetiltakene som i vår. Kompensasjonsgraden må opp til minst 80 prosent og utbetalingstaket per bedrift må økes til 80 millioner i måneden. Vi forventer at regjeringen får dette på plass i starten av neste uke. Noe annet er fullstendig uforsvarlig skal vi bevare restaurant- og utelivsbransjen i hovedstaden, sa Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i en pressemelding.

De siste ukene har flere restauranter og utesteder annonsert at de stenger dørene på ubestemt tid. Blå, Elsker, Cafe Christiania og Nieu Scene Soria Moria er blant dem. Også Olympen, bedre kjent som «Lompa» på folkemunne, har blitt hardt rammet.

Daglig leder Nevzat Arikan og Rodeløkka Invest har sett seg nødt til å legge ut restauranten for salg for å berge sine resterende restauranter, Nedre Foss Gård, Schous-kvartalet, Noahs ark og Arkataka.

- Jula er nok fortapt for oss, da alle bookinger er avbestilt, sa Arikan til Børsen før byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), holdt en pressekonferanse torsdag, der han videreførte de strenge tiltakene i hovedstaden til 14. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer