Kjerkol om skjenkestoppen:
- Formidabelt press

Torsdag må helseminister Ingvild Kjerkol stå skolerett i stortingssalen om skjenkestoppen. Hun sier hun har opplevd den siste tiden som veldig hard. Samtidig hyller hun Erna Solberg.

VIRKER IKKE: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol beskyldes av andre trøndere for å være «en trønder som ikke virker» etter innføringen av den omstridte skjenkestoppen. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet

VIRKER IKKE: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol beskyldes av andre trøndere for å være «en trønder som ikke virker» etter innføringen av den omstridte skjenkestoppen. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det totale forbudet mot skjenking har blitt en real hodepine for regjeringen og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Serveringsbransjen har slått alarm, og ifølge NHO Reiseliv frykter nesten halvparten av alle utelivsbedriftene konkurs. I Bergen har allerede fire utesteder måttet gi tapt etter at skjenkestoppen ble innført 14. desember.

Både Frp og MDG la onsdag fram forslag i Stortinget om å overkjøre regjeringen slik at forbudet skal oppheves umiddelbart. Samtidig varsler bransjeorganisasjonen SMB søksmål mot regjering.

Flere Ap-ordførere, byrådslederen i Bergen og Fellesforbundet har også alle krevd at det må tillates å servere alkohol til maten igjen.

«En trønder som ikke virker»

Onsdag var saken også tema i NRKs Debatten, der helseministeren ble stilt til veggs av kokker, politikere og forskere.

Kjerkol er klar på at hun har kjent på presset den siste tiden.

- Det er klart det har vi opplevd veldig hardt gjennom det siste døgnet. Jeg tror jeg skal unngå de mest fargerike beskrivelsene av det siste døgnet, men det har vært et ganske formidabelt press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer