Telegrafen:

Kjøper ikonisk bygg

Fredriksen-familien utvider eiendomsimperiet når de nå legger 100 millioner kroner på bordet.

KAN FEIRE: John Fredriksen, her med sine to døtre Cecilie og Kathrine i 2017, har sikret seg et praktbygg i Oslo sentrum. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KAN FEIRE: John Fredriksen, her med sine to døtre Cecilie og Kathrine i 2017, har sikret seg et praktbygg i Oslo sentrum. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Geveran Tradin, som eies av John Fredriksen, kjøpte i 2021 opp nesten hele Norwegian Property. Begge hans døtre, Cecilie og Kathrine er aktive i sistnevnte selskap som eiere og styremedlemmer.

Fredag ble det kjent at Telegrafen i Oslo, som ligger i Kongens gate 21, er solgt. I en børsmelding mandag framgår det at det er det Fredriksen-eide eiendomsselskapet som har snappet opp det ikoniske bygget.

Bygget sto ferdig i 1924 og var Televerkets hovedkontor fram til 1962. Praktbygget huser også kulturhuset Telegrafen, som består av flere arrangementslokaler, en restaurant, barer og spill.

Årsaken til salget er at meglerhuset Arctic Securities, som fram til nå har eid eiendommen, slet med å betale et obligasjonslån på 1,6 milliarder kroner med forfall om to måneder, skrev DN.

På grunn av den heftige renteoppgangen har ikke lånet latt seg refinansiere, og eierne slet med å ha stor nok egenkapital.

Norwegian Property har nå sikret seg 94,1 prosent av Telegrafen Invest AS, selskapet som eier eiendommen, for 100 millioner kroner.

Med kjøpet følger også det gigantiske lånet. I den forbindelse vurderes det å utstede flere aksjer, for å innfri lånet innen forfallet i midten av desember.

I børsmeldingen framgår det at bygget huser en rekke solide leietakere, og at leieinntekter for 2023 anslås til 90 millioner kroner.

- Kjøpet er i tråd med selskapets vekststrategi hvor vi også opportunistisk evner å utnytte hendelser i markedet. Bygget ble oppført for 100 år siden og ble ferdig totalrehabilitert i 2020. Vi skal bidra til langsiktig verdiskaping i åra som kommer, og gleder oss til de neste 100 åra. Med kjøpet har vi utvidet vår eksponering i Oslo sentrum hvor vi allerede eier en betydelig eiendomsmasse, sier Kathrine Fredriksen i børsmeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer