Silicon Valley Bank

Kjøper kriserammet bank

Overtar alle innskudd og alle lån.

OVERTAR: Det er nå over to uker siden Silicon Valley Bank gikk over ende. I dag er avtalen om ny drift i boks. Arkvifoto: Brittany Hosea-Small, Reuters / NTB
OVERTAR: Det er nå over to uker siden Silicon Valley Bank gikk over ende. I dag er avtalen om ny drift i boks. Arkvifoto: Brittany Hosea-Small, Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kriserammede banken Silicon Valley Bank (SVB) blir kjøpt av First Citizens Bank ved hjelp av lån fra det amerikanske bankgarantifondet FDIC.

First Citizens Bank kjøper alle innskudd og alle lån knyttet til SVB, heter det i en uttalelse fra fondet.

FDIC anslår at kostnadene knyttet til SVB-kollapsen vil beløpe seg til rundt 20 milliarder dollar for innskuddsforsikringsfondet DIF, heter det i meldingen.

Det innebærer blant annet at de 17 tidligere SVB-filialene vil åpne som FCB-filialer i dag.

Verdens børs- og finansmarkeder har vært preget av stor uro etter at Silicon Valley Bank røk over ende for litt over to uker siden.

Få dager seinere kollapset dessuten også den sveitsiske storbanken Credit Suisse, for deretter å bli kjøp opp av den største sveitsiske banken UBS.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer