Ola Borten Moe:

Kjøpte flere aksjer i juli

Dagen før Norge donerte avanserte våpensystemer, produsert av Kongsberg Gruppen, til Ukraina, kjøpte Ola Borten Moe enda flere aksjer i selskapet.

Ola Borten Moe (Sp) innrømmer å ha brutt regjeringens habilitetsregler. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er utrolig pinlig. Jeg er veldig lei meg for situasjonen jeg har sett meg selv og regjeringen i, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe til Børsen.

Seinest 11. juli kjøpte han (Sp) enda flere aksjer i Kongsberg Gruppen, etter at han i januar hadde kjøpt 1000 aksjer i samme selskap.

Dagen etter kjøpet i juli, ble det klart at Norge donerte mer materiell til det avanserte våpensystemet Nasams, som produseres av Kongsberg Gruppen, til Ukraina.

Selv framholder Borten Moe at timingen på kjøpene er helt tilfeldig.

- Det som har vært styrende for når kjøpene er gjennomført har egentlig handlet om at Okea, et selskap jeg har vært med å starte og har hatt eierskap i siden før jeg ble statsråd, betalte ut utbytte, som gjorde at det var naturlig å se på hvor man kunne plassere utbyttet som langsiktig sparing, sier Borten Moe.

Kjøpte ei uke før møtet

I en tidslinje Kunnskapsdepartementet har satt sammen, redegjør Borten Moe for når han kjøpte aksjer og i hvilke selskaper han kjøpte aksjer.

Det var 5. januar at han kjøpte 1000 aksjer i Kongsberg Gruppen, som E24 først avslørte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.