Kjøpte luksushytte. Så kom sjokkbeskjeden

Toppsjef risikerer å måtte rive prakthytta si til 15,5 millioner kroner.

SJØLUKSUS: Statsforvalteren i Agder har satt ned foten og bestemt at søknadene om dispensasjon på denne eiendommen avslås. Det kan få store konsekvenser for eieren. Foto: Google Earth
SJØLUKSUS: Statsforvalteren i Agder har satt ned foten og bestemt at søknadene om dispensasjon på denne eiendommen avslås. Det kan få store konsekvenser for eieren. Foto: Google Earth Vis mer
Publisert

I 2018 sikret toppsjef i Cognite og mangemillionær John Markus Lervik (51) seg ei prakthytte på Lamøya i idylliske Larvik.

51-åringen punget ut 15,5 millioner kroner for å sikre seg fritidsdrømmen. Kort tid etter overtakelse oppsto det imidlertid trøbbel i paradis.

I 2019 var Larvik kommune på tilsyn hos Lervik, og konstaterte det de mener er en rekke feil og ulovligheter ved hytta. Byggingen, som den tidligere eieren skal ha stått ansvarlig for, ble også politietterforsket.

Saken ble seinere henlagt.

  • Den tidligere eieren bestrider de påståtte ulovlighetene på eiendommen. Les svaret fra vedkommende lenger ned i artikkelen.

Satte ned foten

Selv om lokalpolitikerne i fjor kjempet for å gi Lervik nødvendige dispensasjoner for å unngå riving, har saken nå tatt en dramatisk vending.

Statsforvalteren i Agder har nemlig satt ned foten og bestemt at søknadene om dispensasjon avslås. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages.

Det skriver Østlandsposten, som omtalte saken først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer