Like nord for Rena ved Glomma ligger den herskapelige gården Sorknes gård.

Den sto først ferdig rundt 1860, og mye av interiøret ble hentet helt fra Paris i forbindelse med verdensutstillinga i 1867. Hele gårdens areal er på 45 000 dekar.

I sommer fikk praktgården ny eier.

Henri (23) kjøpte milliongård: - Ekstremt press

Publisert
Sist oppdatert

RENA (Børsen): - Jeg kjenner på et ekstremt press. Dette er en svær gamble.

Henri Knackstedt (23) står og ser bort på det store, lyserosa hovedbygget på Sorknes gård.

Hadde det ikke vært for den tunge, karakteristiske skogen som er å se fra gårdstunet, og Glomma som rolig renner forbi, hadde nok ikke mange gjettet at dette er midt i Østerdalen, like nord for Rena.

Ulvepelser og ballsal

Hvis man regner med alle bygningene er det 1700 kvadratmeter med boenhet på gården. Den ble opprinnelig bygget av tømmerbaron Per Hovin, og sto ferdig rundt 1860.

Ifølge Knackstedt var bygningene opprinnelig hvite, men skilte seg nok likevel ganske mye ut på 1800-tallets Østerdalen. Skiller seg ut gjør de i dag også.

Han viser oss rundt i det store hovedbygget. Veggene er dekket med den ene fargerike tapeten etter den andre, møblene, som i sin tid ble hentet i Paris, er trukket i det lekreste tøy, og elghodene og ulvepelsene henger på rekke og rad i den store gangen.

Trappa opp til andre etasje, der det er en stor ballsal, er selvfølgelig bred nok til at man kan danse polonese i den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer