Kjøpte Tjuvholmen-luksus usett

Fotballspiller Håvard Nordtveit sikret seg drømmeperla i «Norges dyreste strøk» for 1,5 mill. over prisantydning.

IDYLL: Fra fotballspiller Håvard Nordtveits nye balkong kan man følge med på Nesoddbåtens ferd over Oslofjorden. Foto: Stian Frøysang
IDYLL: Fra fotballspiller Håvard Nordtveits nye balkong kan man følge med på Nesoddbåtens ferd over Oslofjorden. Foto: Stian Frøysang Vis mer
Publisert

- Vi har noe som heter millionærstandard, og noe som heter milliardærstandard. Denne leiligheten er helt klart i sistnevnte kategori, sier eiendomsmekler Dag-Rune Kristiansen i PrivatMegleren til Børsen.

Han har bistått fotballstjerna Håvard Nordtveit i kjøpet av leiligheten.

Eksklusive Tjuvholmen i Oslo har den siste tiden høstet oppmerksomhet som et av tilholdsstedene til rikingene i NRK-serien «Exit».

Mandag punget Nordtveit (30) ut 36,5 millioner for luksusleiligheten nettopp her.

- Vi trigges av gode kjøp, og enda bedre salg. Enkle fotballspillere og arabere fra Haugesund passer vel så godt på Tjuvholmen som Exit-gutta, sier Håvard Nordtveit til DN som først omtalte salget.

TYSKLANDPROFF: Håvard Nordtveit har 52 landskamper for Norge, og spiller til daglig for den tyske klubben Hoffenheim. Foto: Heiko Junge / NTB
TYSKLANDPROFF: Håvard Nordtveit har 52 landskamper for Norge, og spiller til daglig for den tyske klubben Hoffenheim. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Ifølge avisa har rogalendingen en stund eid leilighet i samme nabolag, men flytter nå lenger ut på holmen. Denne gangen til en perle med slående utsikt over Oslofjorden og Akershus festning.

1,5 mill. over takst

Leiligheten ble lagt ut til prisantydning på 35 millioner kroner. Prakteiendommen gikk dermed for 1,5 millioner over takst. Det meste av innbo og møbler følger med.

Eiendomsmekler Kristiansen, som hjalp Nordtveit med kjøpet, forteller at de konkurrerte med et tjuetalls interessenter.

- Vi slo til raskt, og la press på de andre. Visningen var klokka 1745, og vi kjøpte vel klokka 2130, sier Kristiansen til Børsen.

BRUKBAR UTSIKT: Fra leiligheten skimtes Astrup Fearnley-museet og Akershus festning. Foto: Stian Frøysang
BRUKBAR UTSIKT: Fra leiligheten skimtes Astrup Fearnley-museet og Akershus festning. Foto: Stian Frøysang Vis mer

Han forteller at fotballstjerna ennå ikke har satt sine ben i leiligheten, fem dager etter kjøpet.

- Jeg sa til ham at «denne bør du ha. Verdiveksten kommer til å være formidabel.» Han tok meg på ordet, og med god grunn.

Kristiansen omtaler den som en knallgod investering og opplyser at Nordtveit ikke skal bo der på heltid riktig ennå, men beholde den til han en gang setter fotballskoa på hylla.

- Norges dyreste strøk

Leiligheten er på 170 kvadrat, noe som betyr at Nordtveit ga over 214 000 kroner per kvadratmeter, langt over snittprisen i Oslo, som i skrivende stund er 80 992 kroner per kvadratmeter, ifølge Krogsveen.

Kristiansen forteller at Tjuvholmen er området i Oslo som varierer mest hva gjelder kvadratmeterpris:

- Noen eiendommer innerst ligger på rundt 110 000 kroner. Går du bare 350 meter, til ytterst mot fjorden, ser vi derimot opptil 250 000 kvadratmeteren. Det er det dyreste vi har i Norge.

- Bemidla folk

Kristiansen sier det er 911 boliger på Tjuvholmen, og at den fotballstjerna har sikret seg er «blant selve indrefileten» av disse. Det er ikke mangel på lovord når han beskriver luksusen.

- Den har veldig dyre materialvalg hele veien. Inne er det svært massive og tunge dører, ikke noe du kjøper på Maxbo, akkurat. Det er gjennomgående for alt, det er ikke spart på en eneste ting. Står du opp om natta, har den flotte lys i gulvet. Kvalitetsmessig holder den et veldig høyt nivå.

- Hva slags naboer får han?

- Det er det som er gjør Tjuvholmen kult. Du har alt fra vellykka håndverkere i Groruddalen til verdensmestere i sjakk. Det er bemidla folk. Det er noe finansfolk, selvfølgelig, men veldig mye annet også, i tillegg til folk som har vært «gode på arv», fleiper Kristiansen.

LUKSUS: - Stuen i fotballspiller Håvard Nordtveits Tjuvholmen-leilighet har en grei utsikt. Foto: Stian Frøysang
LUKSUS: - Stuen i fotballspiller Håvard Nordtveits Tjuvholmen-leilighet har en grei utsikt. Foto: Stian Frøysang Vis mer
PEISKOS: Stua byr på lekre detaljer. Foto: Stian Frøysang
PEISKOS: Stua byr på lekre detaljer. Foto: Stian Frøysang Vis mer

Prisrekord for selger

Salgsmekler Kenneth Aadland i Proaktiv sier til Børsen at det er den dyreste har solgt når det gjelder kvadratmeterpris. Det er flere grunner til den høye prisen, mener han.

- Det er faktisk et av de fineste stedene å bo i verden. Et fantastisk bygg, i et utrolig fint område. Du er omtrent på ferie når du er hjemme. Trenger du ei skjorte og et par sko har du det rett utafor døra. I tillegg til sjøduften er det helt strippet for biltrafikk og støy.

Han har solgt leiligheten på vegne av sosietetsdronning og kunstelsker Lise Evans. Hun er gift med kanadiske Michael Evans, en av toppene i den kinesiske teknologigiganten Alibaba.

- Tidenes best betalte

Nordtveit, som har 52 landskamper for Norge, skal etter en innbringende fotballkarriere ha til salt i grøten og vel så det. Han ble ifølge VG tidenes best betalte norske fotballspiller, da han i 2016 gikk til engelske West Ham. Årslønna skal ifølge avisa ha vært på nærmere 40 millioner kroner.

Den store suksessen skal imidlertid ha uteblitt for nordmannen i Premier League-klubben.

Nordtveit måtte godta en betydelig lønnsreduksjon da han gikk til tyske Hoffenheim i 2018. Han fikk til gjengjeld en solid kompensasjon fra West Ham for å forlate klubben. Midtstopperen skal den gang ha fått utbetalt 34 millioner kroner, cirka det samme som årslønna skal ha vært på.

Det har ikke lykkes Børsen å få en kommentar fra Nordtveit om leilighetskjøpet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer