Danish Crown:

Kjøttgigant advarer: - Vi tok feil

Toppsjefen i Europas største svineslakteri ber forbrukere forberede seg på kraftfulle endringer.

TAR GREP: Danish Crown - som blant annet har en sterk markedsposisjon på salg av bacon til Norge - varsler forandring. Avbildet er danske dronning Margrethe på besøk ved et av selskapets slakterier i 2017. Foto: Keld Navntoft / NTB
TAR GREP: Danish Crown - som blant annet har en sterk markedsposisjon på salg av bacon til Norge - varsler forandring. Avbildet er danske dronning Margrethe på besøk ved et av selskapets slakterier i 2017. Foto: Keld Navntoft / NTB Vis mer
Publisert

- Storfekjøtt kommer til å bli et luksusprodukt som vi spiser når vi vil skjemme oss bort.

Det mener toppsjefen i Danish Crown - Europas største svineslakteri - når selskapet nå tar grep og snur sin forretningsmodell på hodet.

Ifølge Berlingske legger selskapet drøye 12 milliarder danske kroner på slakterbordet for å gjennomføre en gigantoperasjon de neste fem åra. Den endringen vil trolig merkes på lommeboka til forbrukerne.

Hovedfokuset vil være grønne investeringer, med bærekraft og klima som rød tråd for forretningsvirksomheten.

- Blir luksusvare

Selskapet mener at dette er en direkte bestilling fra forbrukerne selv, etter å ha registrert en trend i reduksjon av kjøttforbruk.

- Oksekjøtt kommer ikke til å være veldig klimavennlig. Det blir som champagne, altså et luksusprodukt.

- Vi vil fortsatt ha en produksjon, men da vil det være snakk om okse- og kalvekjøtt, som stammer fra melkefe, kalver og storfe som beiter på en eng og skaper biologisk mangfold, sier administrerende direktør i Danish Crown, Jais Valeur, til avisa.

Selskapet mener det er langt mer krevende å ta grep om klimaavtrykket forårsaket av oksekjøtt-produksjon. En del av slakterigigantens plan er dermed å satse på verdiskapning i griseproduksjon, altså bedre utnyttelse av dyret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.