- Storfekjøtt kommer til å bli et luksusprodukt som vi spiser når vi vil skjemme oss bort.
Det mener toppsjefen i Danish Crown - Europas største svineslakteri - når selskapet nå tar grep og snur sin forretningsmodell på hodet.
Ifølge Berlingske legger selskapet drøye 12 milliarder danske kroner på slakterbordet for å gjennomføre en gigantoperasjon de neste fem åra. Den endringen vil trolig merkes på lommeboka til forbrukerne.
Hovedfokuset vil være grønne investeringer, med bærekraft og klima som rød tråd for forretningsvirksomheten.
- Blir luksusvare
Selskapet mener at dette er en direkte bestilling fra forbrukerne selv, etter å ha registrert en trend i reduksjon av kjøttforbruk.
- Oksekjøtt kommer ikke til å være veldig klimavennlig. Det blir som champagne, altså et luksusprodukt.
- Vi vil fortsatt ha en produksjon, men da vil det være snakk om okse- og kalvekjøtt, som stammer fra melkefe, kalver og storfe som beiter på en eng og skaper biologisk mangfold, sier administrerende direktør i Danish Crown, Jais Valeur, til avisa.
Selskapet mener det er langt mer krevende å ta grep om klimaavtrykket forårsaket av oksekjøtt-produksjon. En del av slakterigigantens plan er dermed å satse på verdiskapning i griseproduksjon, altså bedre utnyttelse av dyret.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger