Kjøttgigant anklages for juks

Tidligere ansatte framholder at slakteriet har drevet med systematisk svindel: - Trist og tankevekkende, sier eieren.

LURERI: Tidligere ansatte i den danske slakterivirksomheten Skare Meat Packers kommer med oppsiktsvekkende påstander om egne arbeidsrutiner da de jobbet på fabrikken. Illustrasjonsbilde: Shutterstock / NTB
LURERI: Tidligere ansatte i den danske slakterivirksomheten Skare Meat Packers kommer med oppsiktsvekkende påstander om egne arbeidsrutiner da de jobbet på fabrikken. Illustrasjonsbilde: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blåst opp til storm rundt den danske slakterivirksomheten Skare Meat Packers.

Nå kommer ti tidligere ansatte med sjokkpåstander om at en av landets største kjøttprodusenter har drevet med systematisk juks om hvor produktene deres stammer fra.

Overfor danske Politiken beskriver ansatte, uavhengig av hverandre, hvordan bedriften har hatt rutiner på å endre opprinnelsesland på etiketten til storfekjøtt og kjøttdeig, før de sendes ut i dagligvarebutikker og kjøttdisken.

- Ingen tvil

De tidligere ansatte hevder at kjøttprodukter fra for eksempel Polen og andre europeiske land, blir solgt som kjøtt fra mer «ettertraktede» steder som Danmark eller Tyskland. Det skal være snakk om leveranser på flere tonn ukentlig, framholder flere ansatte.

- Det er ingen tvil om at dette er et selskap hvor det hele tida drives systematisk juks, og alle i selskapet er klar over det. Kjøttets nasjonalitet endres etter hva kundene ønsker, sier en tidligere høytstående leder i Skare Meat Packers til avisa.

De ansatte ønsker ikke å stå fram med navn, da de har signert en taushetsklausul om arbeidsforholdet. Ved å uttale seg offentlig, står de i fare for å bli saksøkt av tidligere arbeidsgiver. Politiken skriver at de kjenner samtliges identitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.