BT:

Kjøttgigant konkurs etter sjokkavsløring

Det har stormet rundt selskapet den siste tida, og nå skal de ha begjært seg konkurs.

SJOKK: Tidligere ansatte i den danske slakterivirksomheten Skare Meat Packers kom nylig med oppsiktsvekkende påstander om egne arbeidsrutiner da de jobbet på fabrikken. Illustrasjonsbilde: Shutterstock / NTB
SJOKK: Tidligere ansatte i den danske slakterivirksomheten Skare Meat Packers kom nylig med oppsiktsvekkende påstander om egne arbeidsrutiner da de jobbet på fabrikken. Illustrasjonsbilde: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blåst opp til storm rundt den danske slakterivirksomheten Skare Meat Packers den siste tida.

Nå melder BT at selskapet skal være begjært konkurs. De baserer det på tre kilder uavhengig av hverandre.

- Dypt berørt

- Vi er dypt berørte alle sammen. Vi har kunnet se krisen gjennom lengre tid, men den siste tiden har vært hard for alle i selskapet, sier tillitsvalgt på Skare Meat Packers, Gunnar Herman Straarup, ifølge Ritzau.

Han bekrefter konkursen overfor TV Syd.

Skare Meat Packers er en av Danmarks største kjøttprodusenter. Nylig kom ti tidligere ansatte med sjokkpåstander om at selskapet har drevet med systematisk juks om hvor produktene deres stammer fra.

Som Børsen har omtalt, beskrev ansatte, uavhengig av hverandre, hvordan bedriften har hatt rutiner på å endre opprinnelsesland på etiketten til storfekjøtt og kjøttdeig, før de sendes ut i dagligvarebutikker og kjøttdisken.

- Dette bekrefter dessverre at vi har tidligere ansatte som virkelig ønsker å skade oss. Det er veldig trist og tankevekkende, framholdt Kurt Skare, administrerende direktør i selskapet overfor Politiken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer