Kjøttgigant med masseoppsigelser

Kutter flere hundre jobber: - Nå ser bildet helt annerledes ut, og det gjør vondt.

NEDSKJÆRINGER: Danish Crown - som blant annet har en sterk markedsposisjon på salg av bacon til Norge - varsler oppsigelser i Danmark. Foto: NTB
NEDSKJÆRINGER: Danish Crown - som blant annet har en sterk markedsposisjon på salg av bacon til Norge - varsler oppsigelser i Danmark. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske kjøttvareprodusenten Danish Crown er i gang med en omfattende nedbemanningsprosess.

Ifølge Finans.dk har konsernet, som også er Europas største svineslakteri, besluttet å sparke 350 ansatte.

Ledelsen begrunner avgjørelsen med mangelen på griser inn til slakteriene. Bakteppet er at danske bønder har skrudd ned produksjonen av slaktegriser. Det skyldes igjen høye priser på alt fra strøm til dyrefôr, samt at bøndene får dårligere betalt for sine kjøttleveranser.

- De ansatte som er berørt av dette har gjort en utmerket innsats. Siden høsten 2020 og fram til for noen uker siden har vi nesten konstant hatt flere slakteklare griser enn vi kunne klare å slakte. Nå ser bildet helt annerledes ut, og det gjør vondt at vi nå etter alt å dømme skal si farvel til rundt 350 dyktige medarbeidere, sier produksjonsdirektør i Danish Crown, Per Laursen, til avisa.

Han legger videre til at konsekvensene av krigen i Ukraina er en medvirkende årsak.

- Oppsigelsene av 350 medarbeidere på slakteriene i Sæby og Ringsted er dessverre en konsekvens av Russlands invasjon av Ukraina. Det har betydd at prisene på energi er blitt rekordhøye, og det samme gjelder prisen på mat til grisene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.