Klager på Skaugum-riving

Kronprins Haakons selskap Skaugum Gård har fått tillatelse til å rive en låve for å bygge og drifte en lagerbygning på Skaugum. Det er det flere som reagerer på.

RIVES: Første halvdelen av låven, synlig i forgrunnen midt i bildet, er allerede revet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RIVES: Første halvdelen av låven, synlig i forgrunnen midt i bildet, er allerede revet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar innvilget Plan- og bygningsetaten i Asker kommune kronprins Haakons selskap, Skaugum Gård, sin søknad om å rive en av låvene på Skaugum for å bygge en lagerbygning til utleievirksomhet.

Tillatelsen for utleievirksomheten er midlertidig og gjelder i ti år.

Lokalavisa har Budstikka har dekket saken i lengre tid, og blant annet avslørt at de opprinnelige søknadene til Skaugum Gård ble unntatt offentligheten av Asker kommune.

Fram til 2010 ble fjøset brukt til dyrehold. Ifølge Budstikka tok dyreholdet slutt fordi kronprinsparet ikke fant forpaktere som kunne drive økologisk, noe som var deres ønske.

Etter at innvilgelsen av rivingen ble kjent er det imidlertid flere som reagerer sterkt på at kronprinsens selskap har fått tillatelse til å rive det omtrent 30 år gamle låvebygget.

Asker kommune har fått inn fem klager på innvilgelsen av rivingen siden 22. februar. Blant klagerne er en av Skaugums naboer. Dagbladet har vært i kontakt med flere av klagerne, som ikke ønsker å uttale seg i avisa.

Som Børsens bilder viser - har arbeidet med å rive låven allerede blitt satt i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer