Pizzabakeren:

Klagestorm og refs: - Vi blir utnyttet

Pizzabakeren scorer full pott med reaksjon fra Arbeidstilsynet i samtlige tilsyn som er utført siden 2020.

I HARDT VÆR: Pizzabakeren får mye tyn av både nåværende og tidligere ansatte for arbeidsmiljøet. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB
I HARDT VÆR: Pizzabakeren får mye tyn av både nåværende og tidligere ansatte for arbeidsmiljøet. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært hett rundt Pizzabakeren på det sosiale mediet Instagram den siste uka.

En rekke personer som sier de er tidligere og nåværende ansatte har anonymt delt sine historier om et trøblete arbeidsmiljø.

Børsen har vært i kontakt med flere av dem, og sett dokumentasjon på noen av påstandene.

Historiene sammenfaller med det overordnede inntrykket fra Arbeidstilsynets 29 tilsyn som er utført i fjor og så langt i år. Samtlige besøk avdekket brudd på arbeidsmiljøloven.

Alt i alt dreier det seg om 180 forhold som Arbeidstilsynet har påpekt som mangelfulle, viser en oversikt Børsen har hentet ut. HMS-brudd, mangelfulle arbeidsavtaler og brudd på krav om å ha verneombud topper lista.

- Vi tar på alvor og er selvsagt svært lei oss for de negative innleggene og kommentarer som er fremkommet om Pizzabakeren i diverse sosiale medier, sier administrerende direktør i Pizzabakeren, Jan Henrik Jelsa, til Børsen.

Flere brudd

Bruddene dreier seg om manglende overtidsbetaling, arbeidskontrakter og fraværende systematikk for å jobbe med helse, miljø og sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.