Gunhild Stordalen

Klar beskjed etter MDG-nederlag

Dette forventer Gunhild Stordalen av Jonas og co.

ÅPEN: Gunhild Stordalen røper hva hun stemte i Dagbladets valgbod. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har en forventning om at Jonas-koalisjonen definerer klimakrisen som en krise og handler deretter, skriver Gunhild Stordalen i en SMS til Dagbladet.

Valgkvelden gjestet legen og EAT-gründeren Dagbladets valgbod, og avslørte at hun for første gang har gitt sin stemme til Miljøpartiet De Grønne.

Idet valglokalene stengte klokka 21.00, lå MDG an til å gjøre et brakvalg, med 4,2 prosent oppslutning og sju mandater på Stortinget.

I løpet av kvelden snudde jubelen til sorg. Partiet falt en hårsbredd under sperregrensa, og drømmen om vippemakt knuste i tusen biter da det ble klart at Jonas Gahr Støre har flertall for sin drømmeregjering, bestående av Ap, Sp og SV.

Derfor stemte hun MDG

På spørsmål fra Dagbladet om hun er skuffet over resultatet, svarer Stordalen:

- Nå må vi fokusere på det utgangspunktet som velgerne har bestemt, men jeg håper Jonas lytter til SV og de andre foroverlente grønne på Stortinget og klarer å jekke opp klima- og miljøambisjonene til den nye regjeringen.

Tirsdag gikk hun ut med ti klimakrav til den nye regjeringen på sin Instagram-side. Her krever hun blant annet ukentlige pressekonferanser om regjeringens arbeid knyttet til klima og miljø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer