Fellesforbundet og LO

Klar beskjed: - Meld dere ut!

Frp-leder Sylvi Listhaug slenger ut en brannfakkel under LO-kongressen: Hun mener den største organisasjonen i privat sektor bør melde seg ut.

KLAR MELDING: Frp-leder Sylvi Listhaug mener LOs største forbund i privat sektor må melde seg ut Foto: Javad Parsa / NTB
KLAR MELDING: Frp-leder Sylvi Listhaug mener LOs største forbund i privat sektor må melde seg ut Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil sette spørsmålstegn ved om det virkelig er å ivareta sine medlemmers interesser å være medlem i en organisasjon der en betydelig del av organisasjonen faktisk mener man aktivt skal jobbe for å nedlegge norske arbeidsplasser.

Frp er ikke kjent som fagbevegelsens parti, men Frp-leder Sylvi Listhaug sier hun bryr seg om arbeidsfolks beste. Derfor mener hun det er på tide at et av LOs største forbund bryter med moderorganisasjonen.

- Motarbeider arbeidsfolk

Oppfordringen til Fellesforbundet kommer i det LO-kongressen går inn på oppløpssiden. På landsmøtet skal delegatene ta stilling til flere forslag om å stramme til klimapolitikken og begrense letingen etter norsk olje og gass.

Det er dette Listhaug mener truer arbeidsfolk og arbeidsplassene deres.

- Jeg er opptatt av arbeidsfolk, jeg. Jeg er opptatt av de rundt 200 000 som jobber i olje og gassnæringen. Det at deler av LO vil begynne å tukle med det, vil bidra til å bygge ned næringen sånn at vi vil tape arbeidsplasser. Det er det som er så oppsiktsvekkende, fordi det er en organisasjon som i realiteten skal ivareta arbeidsfolks interesser. Her ønsker de å motarbeide arbeidsfolk i olje- og gassnæringen, og i leverandørindustrien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer