Klar beskjed om ektemannen

Erna Solberg svarer etter aksjeskandalen.

AKSJESKANDALEN: Erna Solberg ble grillet av Dagbladets politiske avdeling torsdag 21. september. Video: Dagbladet TV. Reporter: Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han har vært uærlig og holdt tilbake opplysninger. Det er vanskelig når man lever sammen to personer og har familie. Det er et alvorlig tillitsbrudd, som jeg sa på fredag. Samtidig har vi brukt noen dager på å være sammen og forsøkt snakke om disse tingene. Vi må forsøke å finne en løsning på det som vi står oppe i, sier Erna Solberg til Dagbladet Børsen.

- Elsker du Sindre Finnes fortsatt?

- Ja, det gjør jeg. Det tror jeg ikke at man kommer unna at det blir en en dyp kjærlighet når man har vært gift så lenge som vi har vært gift, fortsetter hun.

Torsdag møter Høyres partileder Erna Solberg pressen for å svare på spørsmål om den omfattende aksjehandelen som ektemannen Sindre Finnes gjorde mens hun var statsminister.

Både Solberg og Finnes har vært ordknapp overfor pressen etter at førstnevnte holdt en tårevåt pressekonferanse forrige fredag.

Da Høyre-lederen stilte seg til disposisjon for spørsmål for første gang på seks dager, erkjente hun at den siste uka har vært vanskelig.

- VANSKELIG TID: Høyre-leder Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- VANSKELIG TID: Høyre-leder Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det er vanskelig for partiet mitt, og for meg og familien min, sa Erna Solberg til E24 torsdag formiddag.

- Tida vil vise

Hun forklarer at det har vært en krevende tid både for henne og ektemannen og at de to har brukt noen dager sammen for å finne fotfeste.

- Så vil tida vise om vi klarer å bygge opp et samliv framover, sier Solberg til NRK.

På spørsmål fra Dagbladet Børsen om hvordan det rent praktisk skal gjøres hvis hun flytter inn i statsministerboligen igjen, svarer hun følgende:

- Slik jeg sa på fredag må det for det første være slik at han må flytte pengene sine over i aksjefond og andre ting som ikke er aksjer eller kan handles med direkte. Det andre er at man må sikre seg at det ikke er bevegelser på hans VPN-konto.

- Det kan man gjøre på ulike måter. Jeg skjønner at SMK ikke vil, av personvernhensyn, være de som passer på dette. Da må man sørge for at det er andre som gjør det.

Les mer fra Dagbladet Børsens intervju med Erna Solberg her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer