Nav-sjefen

Klar beskjed: - Senk kravene

Dyrere lån, dyrere strøm, dyrere mat. Vinteren kan bli krevende. Nav-sjef Hans Christian Holte ser det som en historisk mulighet.

STRAMMER INN: Nav-direktør Hans Christian Holte frykter ikke noen særlig ledighetsøkning i skyggen av renteøkninger og høy inflasjon. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
STRAMMER INN: Nav-direktør Hans Christian Holte frykter ikke noen særlig ledighetsøkning i skyggen av renteøkninger og høy inflasjon. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Publisert

ARENDAL (Børsen): LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad advarte nylig Norges Bank om at kraftige rentehevinger kan gi «en brutal nedtur» med stigende arbeidsledighet.

Men etter sentralbanksjef Ida Wolden Baches doble rentehopp i forrige uke, gir LOs alarmsignaler ingen gjenklang Nav-sjef Hans Christian Holte.

- Inflasjon, økte renter og økt press i økonomien gjør at vi forventer at ledigheten går litt opp neste år. Men ikke med mye, og fra et svært lavt nivå. Så nei, vi er ikke bekymret for høy ledighet, heller ikke etter denne siste rentehevingen, sier Holte til Børsen.

Skriker etter flere

Navs prognose peker i retning av at det vil være rundt 60 000 helt ledige eller på tiltak neste år. Det tilsvarer en ledighet på rundt 2 prosent.

- Vi må tilbake 12-15 år for å finne en tilsvarende lav ledighet i Norge, sier Nav-direktøren.

Samtidig melder norske bedrifter stadig om et stort udekket behov for arbeidskraft:

  • Navs omfattende bedriftsundersøkelse konkluderer med at norske virksomheter mangler 70 000 arbeidstakere.
  • NHOs medlemsundersøkelse viser at 54 prosent av bedriftene opplever at mangel på arbeidskraft hindrer ekspansjon og nye investeringer.
  • SSB melder om den høyeste veksten i sysselsettinga på 25 år. Nå er 70 prosent av den norske befolkningen i jobb.

Historisk mulighet

Holte erkjenner at kombinasjonen lav ledighet og høy etterspørsel etter arbeidskraft gir noen utfordringer. Nav-direktøren mener imidlertid at det også gir noen muligheter.

- For Navs samfunnsoppdrag er det bra at ledigheten er svært lav, for da har vi muligheten til å inkludere flere. Vi ser nå tydelige tegn på at enkelte arbeidsgivere strekker seg lengre for å rekruttere, og på den måten bidra til at flere blir en del av arbeidslivet i Norge, sier Nav-sjefen.

I tillegg til de rundt 60 000 som står i ledighetskø, er det nå 660 000 nordmenn som står utenfor arbeidslivet av medisinske eller andre årsaker. Det er en nedgang fra 700 000 personer før coronapandemien.

- Ganske mange av disse ønsker å jobbe. De ønsker å bidra i arbeidslivet. Her ligger det en historisk mulighet. Men da må flere arbeidsgivere senke kravene og ikke alltid tenke at de skal oppnå en perfekt match, sier Holte til Børsen.

- Arbeidsgivere kan få stor glede av å hente inn noen som står utenfor, hvor det kanskje trengs litt tilpasning, men som likevel er svært gode medarbeidere når de først kommer inn, tilføyer han.

Påfyll og lærlingplass

Nav-sjefen understreker at virksomheter både i privat og offentlig sektor har et udekket behov for arbeidskraft.

ARENDALSUKA: Oljefondet-leder Nicolai Tangen var i godt humør under Arendalsuka 2022. Video: Linn-Christin Marthinussen Vis mer

- Veldig mange arbeidsgivere som ikke får den kompetansen de trenger finnes innen helsesektoren. Nav har en jobb å gjøre for å bidra i det omstillingsarbeidet som kreves for å få flere inn. Kvalifisering og livslang påfyll av kompetanse er avgjørende i utviklingen av norsk arbeidsliv, sier Holte.

Han nevner som eksempel at det under pandemien ble åpnet for å starte på utdanning samtidig som man gikk på dagpenger.

Nav-sjefen vil også at det tas grep i det tradisjonelle utdanningsløpet:

- Det er et paradoks at det i dagens Norge er et skrikende behov i bygg- og anleggsbransjen, samtidig som vi har 5000-6000 ungdommer som ikke får lærlingplass. Dette må løses, fastslår Holte.

Stå lenger i arbeidslivet

Også i motsatt ende av aldersskalaen ser Nav-direktøren for seg at endringer må til.

- Pensjonsutvalget foreslår en gradvis økning i pensjonsalder. Når vi ser på utviklingen i arbeidsmarkedet framover, og med den demografiske utviklingen i Norge, så gir det mening å tenke at vi skal stå noe lenger i arbeidslivet, sier Holte til Børsen.

- Du vil heve pensjonsalderen?

- Jeg vet ikke om jeg skal uttrykke meg så presist. Men et interessant tall er avgangsalder, altså når man sier helt farvel til arbeidslivet. I dag er det i snitt 66 år. Så skal vi kanskje leve til vi er 90, og man er frisk og rask og kan bidra med mye. Det er gode grunner til både å se på pensjonsalder og gulrøtter for å få flere til å stå lenger i jobb, sier Nav-direktør Hans Christian Holte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer