Klar beskjed til norske barnefamilier

Pågangen til norske fornøyelsesparker er enorm. Nå advarer de største om turister som kan bli nødt til å snu i døra.

ADVARER: Hunderfossen Eventyrpark, Dyreparken i Kristiansand og Tusenfryd tror alle at de kan ende opp med utsolgte dager i sommer. Foto: Dagbladet / NTB Scanpix
ADVARER: Hunderfossen Eventyrpark, Dyreparken i Kristiansand og Tusenfryd tror alle at de kan ende opp med utsolgte dager i sommer. Foto: Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært langt mellom gode nyheter for reiselivsnæringen de siste månedene. Coronapandemien som nærmest har lammet store deler av verdensøkonomien, har også utgjort et brutalt slag i magen på en samlet reiselivsnæring.

Jubelen sto derfor i taket blant ledelsen i flere av Norges største fornøyelsesparker da de forrige torsdag fikk beskjed om at de kunne få lov til å åpne fra 1. juni.

- Situasjonen gikk fra å være veldig nær helsvart, til at vi nå ser svært optimistisk på sommeren. Bare det at vi fikk en avklaring har vært en lettelse, sier Hogne Høstmælingen, direktør ved Hunderfossen Eventyrpark, til Børsen.

Ved familieparken som ligger ved E6 utenfor Lillehammer har de opplevd et massivt trykk den siste uka.

- Det har vært en eksplosjon i aktivitet på vår bookingmotor. Der har det vær dørgende stille siden 12. mars, men nå er pågangen formidabel. Det er tydelig at det er mange som vil sikre seg plasser, mener Hunderfossen-direktør Hogne Høstmælingen.

De strenge smittevernsreglene som hele landet har blitt nødt til å forholde seg til, sørger for at det i likhet med i Disneyland bare blir plass til et begrenset antall besøkende i fornøyelsesparken hver dag i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer