Klar for rommet: - Kan bli katastrofalt

Når verdens rikeste mann skal opp i rommet tirsdag, er det ikke helt uten risiko, sier romekspert.

MILLIARDÆRKAPPLØP: Bezos og Blue Origin konkurrerer blant annet med Elon Musks selskap SpaceX og Richard Bransons' Virgin Galactic om å sende turister til verdensrommet. Foto: Isaiah Downing / Reuters / NTB
MILLIARDÆRKAPPLØP: Bezos og Blue Origin konkurrerer blant annet med Elon Musks selskap SpaceX og Richard Bransons' Virgin Galactic om å sende turister til verdensrommet. Foto: Isaiah Downing / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har drømt om å reise til rommet siden jeg var fem år, skrev verdens rikeste mann Jeff Bezos i en Instagram-post 7. juni.

Tirsdag klokka 15 norsk tid kan drømmen bli virkelighet når han skytes opp i verdensrommet i sitt eget romskip.

Oppskytingen 20. juli skjer på samme dato som den aller første månelandingen. Det er New Shepard-skipet til romfartsselskapet Blue Origin, som Bezos grunnla i 2000, som skal skytes opp.

Turen kommer bare dager etter at den britiske milliardæren Richard Branson var på snarvisitt i verdensrommet.

Fire passasjerer

Bezos' rakett er designet for å frakte opptil seks passasjerer per flyging - men superrikingen skal bare ha med seg tre andre.

Amazon-grunnleggeren tar med seg broren sin, den 82 år gamle piloten Wally Funk og 18-årige Oliver Daemen fra Nederland, som blir henholdsvis tidenes eldste og yngste til å fly ut i verdensrommet.

Daemen fikk plassen etter at personen som betalte 28 millioner dollar for billetten, trakk seg.

Seniorrådgiver for romforskningskoordinering ved Norsk Romsenter, Pål Brekke, sier at det ikke lenger er like knallharde opptakskrav for å bli astronaut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer