Klar melding fra nordmenn: Hold dere unna

Tre av fire nordmenn vil ikke ha besøk av utenlandske turister i sommer, viser en ny undersøkelse.

POPULÆRT TURISTMÅL: Turister strømmet i fjor til Preikestolen ved Lysefjorden. En ny undersøkelse viser at mange nordmenn ikke ønsker besøk av utenlandske turister i sommer. Foto: Paul Kleiven / NTB Scanpix
POPULÆRT TURISTMÅL: Turister strømmet i fjor til Preikestolen ved Lysefjorden. En ny undersøkelse viser at mange nordmenn ikke ønsker besøk av utenlandske turister i sommer. Foto: Paul Kleiven / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke åpnet regjeringen opp for at flere turister skal kunne besøke Norge i sommer, hvis smittesituasjonen tilsier det.

Folkehelseinstituttet skal innen 10. juli utarbeide en liste over land som fortsatt vil være rammet av reiserestriksjoner, basert på smittesituasjonen.

En fersk spørreundersøkelse fra Opinion viser likevel at det er stor skepsis blant nordmenn til grenseåpningen i sommer.

75 prosent sier nei

Bare 15 prosent av de spurte stiller seg positive til at det åpnes opp for flere utenlandske turister i sommer, mens hele 75 prosent ikke ønsker det.

Over 100 respondenter er spurt i undersøkelsen, som er en del av Opinions norsk coronamonitor, og ble gjennomført i helga.

Førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Åsa Helen Grahn, har doktorgrad i turisme.

Hun mener resultatet i undersøkelsen er et uttrykk for bekymring for smittesituasjonen.

- Det er veldig forståelig. Vi er redde fordi vi ser hva som skjer når andre land åpner opp, og ønsker ikke at smitten skal øke her hjemme, sier Grahn til Børsen.

Hun peker på medieoppslag om smitteøkningen i Sverige, overbefolket gamleby i Lugo i Alicante og «skrekkfilmscener» i New Zealand etter gjenåpningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer