- Klar til å ta imot turister i juni

Nordmenns feriefavoritt Spania forbereder seg på å ønske turister velkommen igjen.

ÅPNER: Allerede i sommer åpner Spania for turister. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅPNER: Allerede i sommer åpner Spania for turister. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spania har som mål å åpne for utenlandske reisende med coronapass i juni.

Det fortalte statssekretær for turisme i Spania, Fernando Valdés, på et møte med den globale bransjeforeningen World Travel & Tourism Council tirsdag, ifølge The Guardian.

Valdés fortalte at Spania vil delta i en pilottest for et digital vaksinepass slik at man vil være «klar til å ta imot turister i juni», ifølge den britiske avisa.

- Ingen «tryllestav»

Pilottesten, samt vaksinasjonen av Spanias befolkning, representerte «et før og et etter», ifølge statssekretæren.

FERIE: Dette sier Erna Solberg om mulighetene for utenlandsreiser i sommer. Foto: NTB Vis mer

Han påpekte imidlertid at vaksinepasset ikke er en «tryllestav», men mener det vil være et viktig redskap når man skal åpne for utenlandske turister igjen, samt gi reisende sikkerhet.

Vaksinepasset vil vise om en personer fullvaksinert, har testet negativt eller blitt frisk etter å ha covid-19.

Etter planen skal en forenklet utgave av serfikatet være på plass i Norge i mai.

Brutalt fall

Spania har siden mars i fjor hatt inngripende tiltak for å hindre spredning av coronaviruset. Det har rammet landets reiselivsnæring brutalt.

I løpet av 2019 valgte 83,7 millioner utenlandske turister å besøke Spania, som er vedens nest største turistdestinasjon - bare slått av Frankrike. I 2020 ble det bråstans.

Allerede i mars i fjor falt antallet turistankomster med 64 prosent. Siden utviklet de vonde tallene seg til å bli skrekkelige. For gjennom hele fjoråret mottok spanjolene «bare» 19 millioner turister. Det tilsvarer et fall på over 80 prosent, og representerte det dårligste turiståret siden 1969, ifølge Reuters.

Tallene blir ekstra kritiske for et land som Spania, hvor turismen står for rundt 12 prosent av landets bruttonasjonalprodukt (BNP).

OPPSVING: Engelskmannesbrygga i Henningsvær selger glass, keramikk og fotografier til besøkende turister. I år har de hatt en oppsving, ettersom nordmenn og finner kjøper fler og større gjenstander fra butikken. Reporter: Øystein Andersen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer