Vladimir Putin:

- Klare for ta i bruk Nord Stream 2

President Vladimir Putin hevder Russland er klar til å gjenoppta gassleveranser til Tyskland gjennom et uskadd rør som er del av rørledningen Nord Stream 2.

LANGET UT: Det er vanlige europere som nå må lide på grunn av de høye energiprisene nå, sa Russlands president Vladimir Putin onsdag. Foto: AP

LANGET UT: Det er vanlige europere som nå må lide på grunn av de høye energiprisene nå, sa Russlands president Vladimir Putin onsdag. Foto: AP

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin hevder at en av de to gassrørledningene som fikk skader i september, er trygg å ta i bruk igjen.

Under åpningen av en energikonferanse i Moskva, uttalte han at Russland er klare for å ta Nord Stream 2 omgående.

- Vi er klare for å levere ekstra denne vinteren, sa Putin, men viste samtidig til at avgjørelsen ligger hos EU.

Han foreslo alternativt at Russland kan omdirigere gassen til Tyrkia gjennom Svartehavet og distribuere den derfra.

Nord Stream-ledningene fikk store skader som førte til store lekkasjer i det som antas å ha vært en sabotasjeaksjon 26. september.

Gjorde narr av inflasjon

Putin påpekte videre at Europa står i en energikrise, og at prisene som følge av dette vil stige. Samtidig understreket han at han mener det er feil å politisere fornybar energi.

- Det er vanlige europere og små bedrifter som nå må lide på grunn av de høye prisene, sa Putin, og la til at dette ikke er Russlands feil og at de ikke vil supplere land som setter et pristak på olje.

Han forsikret samtidig det russiske folket om at energikrisen ikke vil ramme dem, og at den russiske oljeproduksjonen er høyere i år enn i fjor. Putin lovet at Russland vil kunne supplere gass på nåværende nivåer ut 2025.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.