Klart for skjebnemøter om Norwegian-lån

I innkallingen til møter om lån på fem milliarder kroner mangler den opplysningen som långiverne er mest spent på.

JOBBER PÅ SPRENG: Norwegians konsernsjef Jacob Schram jobber hardt for å finne en løsning med sine kreditorer. Foto: NTB Scanpix
JOBBER PÅ SPRENG: Norwegians konsernsjef Jacob Schram jobber hardt for å finne en løsning med sine kreditorer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I innkallingen til långivermøter om til sammen cirka fem milliarder kroner i fire obligasjonslån, mangler den kanskje aller viktigste informasjonen:

Først tre dager før møtene holdes den 30. april lover Norwegian å fortelle hvilken kurs som skal brukes når deler av lånene etter Norwegians forslag skal omgjøres til aksjer.

«Veldig uvanlig og spesielt», kommenterer en av de mange som har investert i obligasjonslånene.

Innkallingen til andelseierne i de fire lånene ble sendt ut tirsdag ettermiddag.

Kan avgjøre redningsplan

Den såkalte konverteringskursen avgjør hvor mange aksjer disse långiverne - obligasjonseierne - vil få for lånene de har gitt.

Derfor kan den også bli avgjørende for om de vil godta å omgjøre gjeld til aksjer, slik Norwegian ber om i en kriseplan som selskapet la fram 8. april.

Blir svaret nei, kan det velte hele redningsplanen som konsernsjef Jacob Schram og hans finansdirektør Geir Karlsen nå jobber beinhardt for å få på plass.

Etter at corona-pandemien satte det meste av verdens fly på bakken, er Norwegian nesten uten inntekter. Dermed har selskapet små muligheter til å betjene den rentebærende gjelda på 58,2 milliarder kroner ved årsskiftet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer