Klart påskebudskap: - Folk «flasher»

Mannen bak den populære Instagram-kontoen ber nordmenn huske på at ikke alle drar på hytta i påsken.

«EKSPERT» PÅ STEREOTYPIER: Javad El-Bakali, her avbildet i forbindelse med utgivelsen av boka «Dette er nordmenn» høsten 2022. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

«EKSPERT» PÅ STEREOTYPIER: Javad El-Bakali, her avbildet i forbindelse med utgivelsen av boka «Dette er nordmenn» høsten 2022. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Påsken er ferien der folk «flasher» litt for mye med hvor mye spenn de har, sier Javad El-Bakali (28).

Gjennom Instagram-kontoen @utlending.memes, som har flere enn 80 000 følgere, gjør han narr av de norske stereotypiene.

Påsken er selvfølgelig intet unntak.

Og alt tyder på at det faller i smak hos følgerne. Innlegget hans om påskeferie på vestkanten versus østkanten i Oslo har i skrivende stund 10 000 likes.

Ved å bla gjennom nettavisene og feeden i sosiale medier er det kanskje lett å trekke konklusjonen om at alle andre drar på hytta. Det er ikke virkeligheten for folk flest, påpeker El-Bakali.

- Folk flest feirer vel egentlig påske slik jeg, og de fleste folka jeg kjenner gjør - hjemme. Men det er ikke det inntrykket man sitter igjen med.

Tallene er på hans side: Tall fra Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, viser at 2/3 nordmenn ikke planla å ha påskeferie i år. Samtidig svarte en klar majoritet av dem som planla påskeferie, at de skulle på hytta.

- Tror alle gjør det samme

28-åringen understreker at han ikke hater på folk som drar på fjellet i påsken og viser det fram i sosiale medier. Det må de få lov til, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer