Belgiske tollvesenet:

Klemte i stykker over 2000 ølbokser

Det belgiske tollvesenet reagerte da de amerikanske ølboksene dukket opp. Ett ord sørget for at mer enn 2300 bokser ble destruert.

ØDELAGT: Det belgiske tollvesenet destruerte over 2000 bokser med øl fra en amerikansk produsent. Foto: Comite Champagne via AP
ØDELAGT: Det belgiske tollvesenet destruerte over 2000 bokser med øl fra en amerikansk produsent. Foto: Comite Champagne via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årevis har den amerikanske ølprodusenten, Miller High Life, brukt slagordet «Champagne of Beers».

Det falt ikke i god jord hos interesseorganisasjonen Comité Champagne. De ba om at det belgiske tollvesenet skulle destruere et lass med den amerikanske ølen.

Det melder nyhetsbyrået AP News.

Forsendelsen ble stoppet på havna i den belgiske byen Antwerpen i februar i år, og endte med at 2353 ølbokser ble destruert.

Bakgrunnen for forespørselen er at slagordet bryter med den beskyttede betegnelsen «Champagne». Man kan rett og slett ikke kalle noe som ikke er produsert i Champagne-regionen i Frankrike, for Champagne.

Forsendelsen skulle sendes til Tyskland. Kjøperen skal ha blitt informert og ha godtatt avgjørelsen.

Styreleder i Comité Champagne, Charles Goemaere, sier seg fornøyd med avgjørelsen, skriver svenske Expressen.

- Det bekrefter viktigheten som EU tillegger betegnelsen, og viser innbyggerne i Champagne viljen til å beskytte betegnelsen deres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer